Tutu Puoane & Brussels Jazz Orchestra We Have A Dream

Zaterdag 30 Maart 2019, 20:30
Tutu_Puoane_2008.jpg

Muziek brengt soelaas in een wereld die brandt. Vanuit die gedachte ontstonden ontelbaar veel projecten en albums. Zo ook We Have A Dream, een concert met het thema mensenrechten dat bestaande songs uit pop, rock, soul en jazz, in nieuwe bigbandarrangementen laat horen. Zangeres Tutu Puoane zingt met een vuist, een aanklacht, een oproep tot rechtvaardigheid. We Have A Dream, een eerbetoon aan de mensenrechten, heeft een universele boodschap, en is vandaag actueler dan ooit. Het album kwam in februari 2018 uit op SoulFactory Records.
Frank Vaganée en Tutu Puoane doken in hun platencollectie en selecteerden hun persoonlijke favorieten uit de rijke geschiedenis van de protestsong. Van Stevie Wonder tot Marvin Gaye, van Nina Simone tot Sting, van Rod Stewart tot Donny Hathaway: het project bevat stuk voor stuk sterke nummers over onrecht, onderdrukking en ongelijkheid.
Zangeres Tutu Puoane is Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots. In 2001 studeerde Puoane af aan de University of Cape Town en kwam ze via studies in Den Haag in Antwerpen terecht, waar ze nog steeds woont. Ze is een gevestigde waarde in het jazzlandschap en werkt samen met grote namen uit de Belgische en internationale jazzscene. Op haar palmares staan zeven albums en minstens evenveel originele projecten, die vaak het midden houden tussen Europese, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse tradities. Ze werkte eerder al samen met Brussels Jazz Orchestra voor Writing Billie, New York, City of Jazz en voor het album Mama Africa (2011), dat bekroond werd met een South African Music Award.

lantarenvenster

Locatie LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
Rotterdam
3072MD
Nederland
http://www.lantarenvenster.nl