Promotie: Lokaal geproduceerde probiotische yoghurt stimuleert gezondheid en ondernemerschap in Oost-Afrika

Maandag 02 November 2020, 15:45
VU-logo.jpg

Promovendus: C.H. Westerik. Titel: Locally produced probiotic yoghurt for better nutrition and increased incomes in Uganda. Promotor: prof.dr. ir. R. Kort, prof.dr. H.V. Westerhoff, dr. W.F.H. Sybesma. Onderdeel:  Faculteit der Bètawetenschappen; Categorie: Aard- en levenswetenschappen. Nienke Westerik heeft in haar onderzoek een nieuwe probiotische startercultuur ontwikkeld waarmee  met een eenvoudig  productieprotocol en educatief programma de lokale productie van probiotische yoghurt wordt gestimuleerd. Op deze manier  worden economische- en volksgezondheidsproblemen tegelijkertijd aangepakt. In veel ontwikkelingslanden neemt de landbouwgrond per hoofd van de bevolking sterk af. Daarom is het stimuleren van niet-agrarische economische activiteiten een essentiële motor voor duurzame economische groei. Naast economische groei zorgt de lokale productie van gezonde probiotische yoghurt ook voor een duurzame aanpak van gezondheidsgerelateerde problemen in ontwikkelingslanden.

vu

Locatie Online