Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Zaterdag 30 Maart 2019

zaterdag30.03
Nederland, Rotterdam - LantarenVenster - Muziek
Tutu Puoane & Brussels Jazz Orchestra We Have A Dream
Zaterdag 30 Maart 2019 20:30

Muziek brengt soelaas in een wereld die brandt. Vanuit die gedachte ontstonden ontelbaar veel projecten en albums. Zo ook We Have A Dream, een concert met het thema mensenrechten dat bestaande songs uit pop, rock, soul en jazz, in nieuwe bigbandarrangementen laat horen. Zangeres Tutu Puoane zingt met een vuist, een aanklacht, een oproep tot rechtvaardigheid. We Have A Dream, een eerbetoon aan de mensenrechten, heeft een universele boodschap, en is vandaag actueler dan ooit. Het album kwam in februari 2018 uit op SoulFactory Records.
Frank Vaganée en Tutu Puoane doken in hun platencollectie en selecteerden hun persoonlijke favorieten uit de rijke geschiedenis van de protestsong. Van Stevie Wonder tot Marvin Gaye, van Nina Simone tot Sting, van Rod Stewart tot Donny Hathaway: het project bevat stuk voor stuk sterke nummers over onrecht, onderdrukking en ongelijkheid.
Zangeres Tutu Puoane is Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots. In 2001 studeerde Puoane af aan de University of Cape Town en kwam ze via studies in Den Haag in Antwerpen terecht, waar ze nog steeds woont. Ze is een gevestigde waarde in het jazzlandschap en werkt samen met grote namen uit de Belgische en internationale jazzscene. Op haar palmares staan zeven albums en minstens evenveel originele projecten, die vaak het midden houden tussen Europese, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse tradities. Ze werkte eerder al samen met Brussels Jazz Orchestra voor Writing Billie, New York, City of Jazz en voor het album Mama Africa (2011), dat bekroond werd met een South African Music Award.

lantarenvenster

van vr22.03
t/m za30.03
Nederland, Den Haag - Filmhuis Den Haag - Film
Movies that Matter Festival 2019

Van vrijdag 22 maart tot en met zaterdag 20 maart vindt in Den Haag het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats.Met (vooral) over en uit Afrika onder meer: Accused no.2: Walter Sisulu (Nicolas Champeaux / Gilles Porte); Cold Case Hammarskjöld (Mads Brügger); The Congo Tribunal (Milo Rau); Daddy and the Warlord (Shamira Raphaëla / Clarice Gargard); Easy Lessons (Dorottya Zurbo); Everything Must Fall (Rehad Desai); From Ghetto to Parliament (Thimaud de Driesen); Jaha's Promise (Patrick Farrelly / Kate O’Callaghan); Rafiki (Wanuri Kahiu); Twin Flower (Laura Luchetti); When Lambs Become Lions (Jon Kasbe); Welcome to Sodom (Christian Krönes / Florian Weigensamer); Whispering Truth to Power (Shameela Seedat). De kaartverkoop voor het festival is op 7 maart gestart.

moviesthatmatter