Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Dinsdag 06 Oktober 2020

van do01.10
t/m zo11.10
Nederland, - Nederland - Evenement
Afro_Vibes Festival 2020 gaat door. Live in de theaters en digitaal. Van 1-10 oktober is de 17e editie in Amsterdam, Rotterdam & Utrecht

Door de COVID-19 pandemie is het Afrovibes-team terug gegaan naar de tekentafel en een volledig nieuw programma gemaakt, met live voorstellingen in de theaters en met inspirerende presentaties, talks, voorstellingen en performances digitaal. Alles natuurlijk corona-proof. Dit jaar  met voorstellingen van actuele en eigenzinnige makers en kunstenaars uit Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Tunesië, Senegal en natuurlijk uit Nederland.

afrovibes    facebook

van do17.09
t/m zo15.11
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Tentoonstelling
Photoville NYC: Die lewe is nie reg vir my nie - Farren van Wyk

Melkweg Expo presenteert Farren van Wyk en haar project Die lewe is nie reg vir my nie op Photoville in New York City. Farren van Wyk (1993) werd geboren in Salsoneville, Port Elizabeth, een paar kilometer van Schauderville, maar woont sinds haar zesde in Nederland. Ze bestudeert de bendecultuur van Schauderville sinds 2016 van binnenuit. Ze ontmoette mannen die hun identiteit vormden terwijl ze deel uitmaakten van een bende en die soms ook vreedzaam uit de groep stapten. Van Wyk ging meermaals terug naar Schauderville om te kijken hoe hun leven zich ontwikkelde terwijl het aantal bende gerelateerde misdaden steeds toenam. Ze toont de positieve en meer humane kant van een gemeenschap die steeds als agressief en gevaarlijk gestereotypeerd wordt en waar bendeoorlogen deel uitmaken van het dagelijks leven.

melkweg