Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Maandag 14 September 2020

van za05.09
t/m wo30.09
Nederland, Amsterdam - Rialto - Film
Rialto❤African Cinema

In september presenteert Rialto vier bijzondere films uit Afrika. De voorbereidingen voor World Cinema Amsterdam 2020 waren al in volle gang toen het coronavirus roet in het eten gooide; er zat niets anders op dan het festival af te gelasten. Dat is natuurlijk heel jammer, vooral als je je bedenkt dat we dit jaar, net als in 2017, de cinema van sub-Sahara Afrika in de schijnwerpers wilden zetten: Actual Africa 2020. Ervan uitgaand dat het virus dan bedwongen is, wordt dit focusprogramma naar de WCA-editie van 2021 verplaatst. Om te laten zien hoe bijzonder die Afrikaanse cinema eigenlijk is, brengen we in september Rialto❤African Cinema, een speciaal programma met daarin vier films die in de afgelopen jaren tijdens WCA te zien waren: Supa Modo (za 5 & za 19 september); Necktie Youth (ma 7 & ma 21 september); The Wound (do 10 & do 24 september); Félicité (di 15 & wo 30 september).
Wie deze films liever thuis bekijkt, dat kan! In onze online filmzaal Picl zijn drie van de vier films ook in september te zien: Supa Modo, The Wound en Félicité.

rialto