Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Zondag 24 Oktober 2021

zondag24.10
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Oumou Sangaré - Icoon van de Malinese muziekscene | Acoustic
Zondag 24 Oktober 2021 20:30

Coronatoegangsbewijs en ID: Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen. Oumou Sangaré wordt geroemd om haar heldere stem, haar frisse en sensuele songs en haar daadkracht. Haar succes is vooral te danken aan haar teksten, die openlijk taboes doorbraken. Ze durft in haar nummers onderwerpen als gedwongen huwelijken en vrouwenbesnijdenis aan de kaak te stellen, daarnaast zingt ze ook over de vrouwelijke sensualiteit. De zangeres heeft inmiddels een flink muzikaal cv opgebouwd, inclusief een Grammy en performances op grote festivals. Zo stond Sangaré met haar politiek geladen muziek al eens op North Sea Jazz en Into The Great Wide Open. Sinds haar internationale doorbraak in 1990 met haar debuutalbum Massoulou staat ze aan de top en is ze een rolmodel van veel vrouwen in Afrika.

tivolivredenburg

van vr01.10
t/m ma01.11
, - various locations - Evenement
Black Achievement Month

De Black Achievement Month wordt jaarlijks in de maand oktober gehouden. Het festival heeft als doel de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar vindt de Black Achievement Month van 1 oktober t/m 1 november plaats in Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Middelburg, Utrecht en Rotterdam. Het thema van dit jaar is ‘Verbonden Generaties’. “Hiermee geven we aan, dat iedere generatie gevormd wordt en voortbouwt op een vorige generatie. We zijn geen losse individuen en leven niet uitsluitend in het hier en nu. We komen van ver en geven het stokje door aan de toekomstige generatie. We staan, als het ware, op elkaars schouders. Het verleden werkt door in het heden en heeft gevolgen voor de toekomst. Dit gegeven, dit besef is essentieel”, aldus John Leerdam, artistiek leider van de Black Achievement Month. De Black Achievement Month richt zich op drie pijlers: Beeldende kunst en theater: tentoonstellingen, voorstellingen, films;  Artiesten: zangers, dansers, musici, acteurs, theatermakers, spoken word artiesten; Maatschappelijk debat en discussie: over actuele en beeldbepalende thema’s, die gevoerd worden met wetenschappers, professionals, ondernemers, sporters, intellectuelen en schrijvers.

meer info    programma