Muziekagenda

Agenda 05 - 11 Mei 2024

Dinsdag 07 Mei

dinsdag07.05
Nederland, Nijmegen - Doornroosje - Muziek
Togo All Stars
Dinsdag 07 Mei 2024 21:00

Togo All Stars is een gesmeerd lopende afrofunk band uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Elk instrument bij deze veelkoppige band draagt bij aan de onweerstaanbare groove die Togo All Stars live ter gehore brengt.

Kijk hier voor meer informatie.

Woensdag 08 Mei

woensdag08.05
Nederland, Zwolle - Hedon - Muziek
Tamikrest
Woensdag 08 Mei 2024 20:30

Tamikrest is tamasheq voor verbinding. Omdat de 5 groepsleden uit verschillende delen van de wereld komen, is het een ideaal woord om de band te omschrijven. Hun muziek is een eerbetoon aan de Touareg-identiteit, gekruid met moderne rockinvloeden. De teksten gaan over het nooit eindigende verlangen naar een vrije wereld. Door de boodschap van hun liedjes wil Tamikrest de poëzie en cultuur van Tamasheq toegankelijk maken voor inwoners van een wereld die groter is dan de uitgestrektheid van de Sahara-woestijn.

Kijk hier voor meer informatie.

woensdag08.05
Nederland, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Togo All Stars
Woensdag 08 Mei 2024 20:30

Ongeveer halverwege tussen Accra in Ghana, waar de highlife in de jaren vijftig is ontstaan, en Lagos in Nigeria, waar Fela Kuti zijn afrobeat begon, ligt de hoofdstad van Togo: Lomé. Ook niet ver is Cotonou, de thuishaven van Orchestre Polyrythmo. Je krijgt een beeld van de muzikale invloeden van Togo All Stars, een van de belangrijkste bands uit Lomé. Voeg daar een kenmerkend Togolees geluid aan toe, doordrenkt met afrofunk en voodoo ritmes. En dat voodoo is serious business in Togo. Nog steeds moet je eigenlijk zeggen. Voodoo kwam mee met de slavenhandel naar de Amerikas en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek. Iedere voodoo god heeft zijn eigen ritmes, beats en melodieën die we nu terughoren in jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo.

Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 09 Mei

donderdag09.05
Nederland, Groningen - SPOT / Oosterpoort - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Donderdag 09 Mei 2024 20:15

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. Al meer dan vijf decennia worden de meeslepende harmonieën omarmd door het publiek, ondersteund door vocale power, kenmerkende dansbewegingen en charmante interactie op het podium. De grote doorbraak kwam in 1986, toen Paul Simon de hulp van Ladysmith Black Mambazo inriep voor het legendarische Graceland. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy Awards in de prijzenkast staan en tourt het gezelschap over de hele wereld met hun boodschap waaraan nu meer dan ooit behoefte is: Peace, love and harmony!

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag09.05
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Togo All Stars
Donderdag 09 Mei 2024 20:30

Togo All Stars is een goed geoliede afrofunkmachine uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Elk instrument bij deze veelkoppige band draagt bij aan de onweerstaanbare groove die Togo All Stars vooral live aan de dag legt. Echo’s van Fela Kuti’s afrobeat uit de seventies klinken door, maar ook eeuwenoude voodooritmes, gespeeld door percussionist Ayaovi Kokousse op traditionele drums.

Kijk hier voor meer informatie.

donderdag09.05
Nederland, Groningen - Vera - Muziek
Tamikrest
Donderdag 09 Mei 2024 21:00

Tamikrest is een muzikaal collectief uit het Sahara gebied van Noord Mali, opgericht in 2006 door Ousmane Ag Mossa. Mossa groeide op met de tuareg blues van Tinariwen, een groep muzikanten die al reizend door de Sahara hun land moest ontvluchten vanwege conflicten en oorlog. De band distribueerde cassettetapes tijdens hun nomadische trektocht en Mossa voelde zich hevig geïnspireerd door de melancholische bluegrass van de band met dat gejaagde woestijnzandgitaargeluid dat zo typerend is voor tuaregmuziek. Samen met wat vrienden richt hij Tamikrest op in 2006 en begint zijn eigen muzikale reis. Zes platen heeft de band tot nu toe uitgebracht waarvan de laatste Tamotait in 2020. Tamotait eert de generaties voor hem, maar voegt ook nieuwe elementen toe waardoor de muziek een wat moderne feel en luchtiger karakter krijgt. De nummers zijn opzwepend en verfijnt traditie met funk en soulritmes en zelfs een likje disco.

Kijk hier voor meer informatie.

Vrijdag 10 Mei

vrijdag10.05
Nederland, Den Haag - Paard - Muziek
Rootsriders feat. Mo Ali
Vrijdag 10 Mei 2024 20:00

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. De huidige zanger, Mo Ali uit Sudan, werd via sociale media gevonden. In 2024 gaat de band, een van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld, op pad om de 40e verjaardag van het album ‘Legend’ van Marley uitgebreid te vieren. Ze zullen er in PAARD op 10 mei ook een groot feestje van maken!

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Eindhoven - Muziekgebouw Eindhoven - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Vrijdag 10 Mei 2024 20:15

Het wereldberoemde a-capellakoor van Paul Simons 'Graceland' is al ruim 50 jaar een van de succesvolste Zuid-Afrikaanse acts ooit. Ze wonnen maar liefst vijf Grammys en begeleidden Nelson Mandela bij de uitreiking van zijn Nobelprijs voor de Vrede in Oslo in 1993. In de loop der jaren hebben de originele leden een aantal jongere leden verwelkomd. De nieuwere leden voorzien de groep van hun jeugdige energie. Hun prachtige en hartverwarmende harmonieën zijn onweerstaanbaar, uit duizenden herkenbaar en verspreiden een boodschap van vrede.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Deventer - Burgerweeshuis - Muziek
Togo All Stars
Vrijdag 10 Mei 2024 20:30

De Togolese hoofdstad Lomé ademt muziek. Een van de meest toonaangevende muzikale acts die de West-Afrikaanse metropool haar thuisbasis noemt, de Togo All Stars, brengt invloeden uit onder meer de in Ghana ontstane high-lifestroming en de befaamde, in Lagos originerende afrobeat van de legendarische Fela Kuti samen in hun eigenzinnige, opzwepende en spiritueel georiënteerde muziekstijl.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag10.05
Nederland, Den Haag - Paard - Muziek
Mama Africa
Vrijdag 10 Mei 2024 23:30

Mama Africa komt op 10 mei terug naar het Paard in Den Haag voor weer een avond vol Afrikaanse muziek! Mama Africa brengt de vetste tunes, dus zorg dat je je crew bij elkaar hebt voor een onvergetelijke avond! Strikt de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes!

Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 11 Mei

zaterdag11.05
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Zaterdag 11 Mei 2024 20:15

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. De formatie werd opgericht in 1960 en vergaarde in de seventies succes in eigen land, zelfs zoveel dat ze niet meer mee mochten doen aan talentenjachten omdat ze altijd wonnen. De grote doorbraak kwam in 1986, toen Paul Simon de hulp van Ladysmith Black Mambazo inriep op zijn inmiddels legendarische album Graceland. Sindsdien tourt het gezelschap over de hele wereld met hun boodschap waaraan nu meer dan ooit behoefte is: Peace, love and harmony!

zaterdag11.05
Nederland, Utrecht - Ekko, Poppodium - Muziek
Lagos in NL
Zaterdag 11 Mei 2024 23:30

ZOMERSE CLUBNACHT BRENGT AUTHENTIEKE AFROBEATS-VIBE Een onversneden afrobeats-ervaring, dat is wat clubnacht Lagos in NL. De Afrobeats sound, gedragen door internationale supersterren als Burna Boy, Rema en Wizkid (Just to name a few) is al lang niet meer weg te denken uit hitlijsten en clubs.

Deze groei van het genre maakt ook plaats voor verbreding: Alté , gedragen door artiesten als Aamaarae, Odunsi (The Engine) en Cruel Santino, mengt Afrobeats met indie-invloeden. Ook rauwere, hardere geluiden komen op, zoals songs van Asake, ODUMODUBLVCK en de instrumentals van DJ YK MULE. Ook de elektronische Amapiano sound, door artiesten als Kabza de Small, Uncle Waffles en DJ Maphorisa, is niet meer uit de clubs weg te denken. Om deze unieke muzikale mix en de ongeëvenaarde sfeer van Nigeriaanse afrobeats-feesten ook hier te kunnen ervaren, ontstond Lagos in NL. ‘Cause there ain’t no party like a Lagos party’

Kijk hjier voor meer informatie.