Zaterdag 06 Februari 2016

zaterdag06.02
België, Gent - De Centrale - Muziek
Aziz Sahmaoui & University of Gnawa
Zaterdag 06 Februari 2016 20:00

De Frans-Marokkaanse multi-instrumentalist Aziz Sahmaoui bracht met zijn eigen band University of Gnawa in 2010 een eerste (titelloze) door Martin Meissonnier geproducete cd uit.  In 2011 krijgen Aziz Sahmaoui & University of Gnawa de Mondomix-prijs op het festival voor Mediterrane Muziek Babel Med Music in Marseille.  In 2014 verschijnt een tweede cd, uitgegeven bij World Village – Harmonia Mundi.  Mazal is een wat rijper album dat de muzikale passies (Afrikaanse gnawa en westerse rock) van Aziz Sahmaoui perfect verenigt.  Live zijn een paar tokkels op de guembri (of ngoni) voldoende om iedereen op gang te krijgen en zich in het zweet te laten dansen op de originele gnawa-grooves van University of Gnawa.

decentrale azizsahmaoui

zaterdag06.02
Nederland, Utrecht - RASA - Muziek
Afrodisiac: Bixiga 70 - grote band mixt afrobeat + 7-ties grooves met Afrikaanse/Braziliaanse ritmes
Zaterdag 06 Februari 2016 21:00

Bixiga 70 is vernoemd naar een wijk in São Paulo, een ware culturele ‘melting pot’ in één van de grootste steden van Brazilie. De tienkoppige band mixt cumbia, Guinese malinké, Braziliaanse candomblé en samba met afrobeat en seventies grooves. Ze speelden al samen met Tony Allen, Seun Kuti & Egypt 80 en Antibalas Afrobeat Orchestra en waren verantwoordelijk voor een ware dansorgie op Roskilde. Hun recent verschenen album 'III' werd met lovende kritieken overladen. Afrodisiac is een nieuwe avond in samenwerking met Stichting Moira en richt zich op afrobeat en afrofunk.

rasa

van wo06.01
t/m wo30.03
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 06 Januari 2016 22:00
t/m Woensdag 30 Maart 2016

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night.

barbes mandingo ambassadors at my space