Vrijdag 18 Augustus 2017

van vr18.08
t/m za19.08
Nederland, Groningen - Groningen - Dans en theater
Noorderzon Festival: Salia Sanou (Burkina Faso) - Du désir d’horizons
Vrijdag 18 Augustus 2017 19:30
t/m Zaterdag 19 Augustus 2017

Waar ligt de grens tussen jezelf en de ander? Hoe moet je omgaan met problemen zonder jezelf te verliezen? Deze vragen staan centraal in de dansvoorstelling Du désir d’horizons van de uit Burkina Faso afkomstige choreograaf Salia Sanou, één van de invloedrijkste artiesten uit de Afrikaanse hedendaagse danswereld. Sanou liet zich inspireren door de ervaringen die hij opdeed tijdens de workshops die hij gaf aan vluchtelingen in zijn thuisland, al moet de voorstelling volgens hem niet worden opgevat als een documentatie over leven in vluchtelingenkampen. In plaats daarvan laat Sanou zes dansers, een verteller en twee jonge vluchtelingen ‘vertellen’ over universele thema’s die ook voor niet-vluchtelingen herkenbaar zullen zijn. Met veel energie, optimisme en humor wordt in Du désir d’horizons getoond hoe je kunt omgaan met verandering en lastige situaties.

noorderzon

van vr18.08
t/m zo20.08
Nederland, Groningen - Groningen - Dans en theater
Noorderzon Festival: Boyzie Cekwana (Zuid-Afrika) The last King of Kakfontein
Vrijdag 18 Augustus 2017 19:30
t/m Zondag 20 Augustus 2017

Welkom in Kakfontein, waar het koninkrijk in duigen ligt. Het land met zijn gouden steden en diamanten bergen werd ooit door menigeen bewonderd. Nu is er slechts een stinkende kleptocratische kakistocratie over, waar de laatste koning zijn plakkerige scepter zwaait. Alleen dansend in de spotlight kan de koning zich nog machtig voelen. Theatermaker en choreograaf Boyzie Cekwana ziet kunst als een vorm van politiek activisme en is een van de grondleggers van de moderne dans in Zuid-Afrika. In de theatervoorstelling The Last King of Kakfontein reageert Cekwana met dans, video en muziek op tijden waarin politici als Jacob Zuma en Donald Trump het met hun stelende populistenvingers op de democratie hebben voorzien.

noorderzon

van vr21.10
t/m za31.03
Nederland, Scheveningen - AFAS Circustheater - Dans en theater
Musical: Disney's The Lion King

Afrika ontwaakt. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King. Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor de pasgeboren leeuwenwelp Simba is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Een adembenemend verhaal over hoop, avontuur, moed en liefde. Volg Simba tijdens zijn gevaarlijke reis en beleef hoe een kleine leeuw uitgroeit tot machtige koning. Met verbluffend mooie decors, prachtige kostuums en de meeslepende muziek van Elton John en Tim Rice. Disney's The Lion King trok wereldwijd al meer dan 80 miljoen bezoekers en won 70 internationale awards.

stage-entertainment