Vrijdag 01 November 2019

vrijdag01.11
Nederland, Amsterdam - Muziekgebouw aan 't IJ - Muziek
Les Filles de Illighadad - CANCELLED
Vrijdag 01 November 2019 21:00 - 23:15

Dit concert is geannuleerd wegens het niet verkrijgen van de benodigde visa voor de musici. Er wordt voor een vervangende datum gezocht.  Na het uitverkochte zinderderende concert van Les Filles de Illighadad tijdens Minimal Music Festival 2019, komt de groep terug voor een intiem concert in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw. Les Filles de Illighadad maken 'future Tuareg music', muziek om in trance te raken. Met traditionele percussie-instrumenten en elektrische gitaren, brengen ze de oude muziek naar het moderne tijdperk. Puttend uit de tende-traditie, de vergeten inspiratie van Tuareg-muziek, blazen Fatou Seidi Ghali en Les Filles het genre nieuw leven in. Hypnotische gitaarriffs, stuwende ritmes en polyfoon (meerstemmig) resonerende vocalen creëren een geluid dat zowel tijdloos als hypnotisch is. Een band als geen ander, die het publiek in trance brengt, waar ze ook spelen.

muziekgebouwaanhetij

van wo16.10
t/m do19.12
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 16 Oktober 2019 22:00
t/m Donderdag 19 December 2019

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night. Mamady Kouyate will be absent for another two weeks. In his stead, his bandmates are showcasing some of their own projects.10:00pm  

barbes mandingoambassadorsatmyspace

van wo16.10
t/m vr13.12
Nederland, - Nederland - Muziek
Good Hope - South African Road Trip

Een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis. Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet. Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

southafricanroadtrip speellijst