Donderdag 12 December 2019

van wo16.10
t/m do19.12
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 16 Oktober 2019 22:00
t/m Donderdag 19 December 2019

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night. Mamady Kouyate will be absent for another two weeks. In his stead, his bandmates are showcasing some of their own projects.10:00pm  

barbes mandingoambassadorsatmyspace

van wo16.10
t/m vr13.12
Nederland, - Nederland - Muziek
Good Hope - South African Road Trip

Een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis. Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet. Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

southafricanroadtrip speellijst

van do28.11
t/m vr21.02
Nederland, - Nederland - Muziek
Dear Winnie - Musical

Een voorstelling van 9 zwarte vrouwen, muziek vol kracht, hoop en strijdlustigheid. Tijdens de anti-apartheidsstrijd stuurde ANC-verzetsstrijder Maurice Mthombeni een brief aan pleitbezorger en vertrouwenspersoon Winnie Mandela. De apartheidsregering onderschepte de brief en publiceerde die in de nationale krant van Zuid-Afrika, om zo tweespalt te zaaien binnen de verzetsbeweging ANC. Maurice Mthombeni vluchtte naar Europa en zette vandaaruit de strijd verder. Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn?  Wanneer kom je in opstand voor erkenning, rechtvaardigheid en eis je je plek op? In Dear Winnie, worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots (uit o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Suriname en de Caraïbische eilanden ) verweven met dat van Winnie Mandela. Verhalen over een gedeelde geschiedenis, verbonden aan die van Nederland, vol kracht, meedogenloos eerlijk en met kiemen van inspiratie en hoop.

nnt  kvs speellijst

van wo11.12
t/m za21.12
België, - België - Muziek
Tournee: The Voices of South Africa

Met 'Our heritage' legt The Voices of South Africa de grote diversiteit in de originele Zuid-Afrikaanse muziek bloot. Hun unieke smeltkroes van diverse stemmen geeft een heel eigen inkleuring aan de muziek uit de townships, gospel, bandit, mbaganga. Met hun eigen arrangementen geven de zangers van The Voices of Africa een nieuwe dimensie aan het patrimonium van de Zuid-Afrikaanse muziek. Zowel solo als in close harmony staat deze 7-stemmige groep op een eenzaam hoog niveau. The Voices of South Africa doet geen enkele toegeving: ze beoogt vooral diepgang in de arrangementen en de uitvoering ervan. In december 2019 zorgen zij voor beklijvende momenten, afgewisseld met speelse nummers. De zeven leden van The voices of South Africa komen naar Belgïe vanuit Johannesburg voor een beperkte exclusieve tour! De vier zangers en drie zangeressen staan gezamenlijk voor honderdvijftig jaar ervaring, aan de zijde van zowat alle grote Afrikaanse namen: Caiphus Semenya, Letta Mbulu, Miriam Makeba, Lucky Dube en Johanny Clegg, om er maar een paar te noemen.

meerinfo