Zaterdag 06 April 2019

zaterdag06.04
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
A Night By.. Black Coffee
Zaterdag 06 April 2019 00:00 - 05:00

De artiest die deze keer voor A Night By zijn eigen clubavond en favoriete line-up cureert is niemand minder dan Black Coffee. De Zuid-Afrikaanse house dj/producer draait inmiddels al heel wat jaren mee in het nachtleven en is een graag geziene act op festivals zoals DGTL of in clubs op o.a. Ibiza. Op zaterdag 6 april nodigt hij Themba en Dj Angelo uit voor zijn eigen nacht in de grote zaal. Met zijn verfijnde dj-sets, percussie gedreven nummers en charisma weet hij alle heersende clichés rondom afrohouse van zich af te schudden. Black Coffee werd geboren in Durban in KwaZulu Natal en groeide op in de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap, waarna hij weer terugkeerde naar de grote stad om zich tijdens z'n studie te verdiepen in jazz. De behoefte om een muziekopleiding af te ronden staat dan ook symbool voor zijn ongeremde nieuwsgierigheid. Vandaag de dag heeft Black Coffee ontzettend veel betekend voor de Zuid-Afrikaanse elektronische scene door beginnende dj's te helpen, zich als voorvechter van de clubcultuur in het land te presenteren en terug te grijpen naar zijn roots tijdens de 250 dj-sets die hij per jaar speelt. Van Tomorrowland en ADE tot aan zijn 18 weken durende residency bij Hï Ibiza: als Black Coffee aan zijn set begint, gebeurt er iets speciaals op de dansvloer.

paradiso

zaterdag06.04
Nederland, Landgraaf - Theater Landgraaf - Muziek
African Rootsnight - Bamba Wassoulou Groove (Mali)
Zaterdag 06 April 2019 20:45

Na Nigeriaanse afrobeat mag nu ook Malinese muziek uit de jaren ’70 en ’80 zich in een groeiend westers publiek verheugen. Vintage dansmuziek van legendarische Malinese bands als The Super Djata Band en Super Biton de Ségou is hot. Hun zwaar funkende grooves, jachtige vocalen en hypnotiserende gitaar soli vormen de inspiratiebron voor Bamba Wassoulou Groove. De verzengende muziek van Bamba Wassoulou Groove zit vol citaten en verwijzingen naar de Super Djata Band en diens briljante gitarist Zani Diabaté, die in 2007 al eens te gast was in Theater landgraaf. In het opzwepende spel van de gitaristen klinkt ook rock, blues en psychedelica, die wonderwel samensmelt met traditionele ritmes en melodieën van de Bambara, de grootste etnische groep in Mali, en muziek uit de Wassoulou regio. Deze band uit de Malinese hoofdstad Bamako was in 2016 al eens te gast in Theater landgraaf, net voor de grote doorbraak. Sindsdien heeft Bamba Wassoulou Groove op alle grote wereldmuziekpodia en festivals gespeeld.

theaterlandgraaf

van ma11.03
t/m zo28.04
Nederland, - Nederland - Muziek
Muziekvoorstelling De Uitdaging 2019 - Jeroen Zijlstra + Ntjam Rosie

Begeleid door Thijs Borsten en zijn band maken twee zangers uit verschillende muzikale werelden kennis met elkaar en elkaars repertoires. Beide gasten vertellen aan de hand van foto’s en filmpjes iets over hun leven en waarom ze in de muziek terecht zijn gekomen. Ze zingen een liedje uit hun diepste herinnering en samen liedjes uit elkaars repertoire. Samen voeren ze een speciale versie van een bekend Nederlands nummer uit. Jeroen Zijlstra maakte als trompettist deel uit van de succesvolle formatie "5 Slag 1 Wijd" van Vera Vingerhoeds. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest "Hasta Domingo", het "Herbie White Orchestra" en de "Boventoon". Ntjam Rosie is jazzzangeres. Ze woonde tot haar negende in Kameroen. Daarma emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde cum laude af aan de kunstvak hogeschool Codarts.  In 2011 speelde ze op het North Sea Jazz Festival. Ze werkte onder andere samen met Eric Vloeimans en Ronald Snijders. Tussen 2013 en 2017 bracht ze nog drie albums uit, de laatste getiteld Breaking Cycles. Borsten maakt muziektheatervoorstellingen en verzamelt daarvoor al jaren bijzondere artiesten met unieke stemmen en bijzondere verhalen.

thijsborsten  speellijst