Vrijdag 27 September 2019

vrijdag27.09
Nederland, Amsterdam - Universiteit van Amsterdam Spui25 - Evenement
De meerstemmigheid van het Afrikaans
Vrijdag 27 September 2019 12:00 - 15:00

Dit symposium over de meerstemmigheid van het Afrikaans richt zich op de wijze waarop de meerstemmigheid van (historische) minderheidsgroepen en de subaltern in het Afrikaans tot uitdrukking komen in Afrikaanse literatuur en andere Zuid-Afrikaanse kunstvormen. Tijdens de vierde Week van de Afrikaanse roman kijken we naar meerstemmigheid in de hedendaagse Zuid-Afrikaanse literatuur. Dit programma bevat voordrachten van een aantal prominente Zuid-Afrikaanse schrijvers waarmee we in gesprek gaan over de meerstemmigheid van het Afrikaans. Met o.a. Karin Brynard, Valda Jansen, Riana Scheepers en Eben Venter en de muzikanten van Tribal Echo (Frazer en Deniel Barry). Daarnaast zal een aantal wetenschappers, Theresa Biberauer, Bart de Graaff, Hanneke Stuit en Tycho Maas, een bijdrage leveren.

 

SPUI25

van vr20.09
t/m zo29.09
Nederland, - Nederland - Evenement
Week van de Afrikaanse roman

Van 20 september t/m 29 september 2019 vindt in Nederland en Vlaanderen de vierde editie van de Week van de Afrikaanse roman plaats.
​Aan de editie van 2019 doen de volgende deelnemers mee: Frazer en Deniel Barry, Karin Brynard, Valda Jansen, Pieter Odendaal, Riana Scheepers, Eben Venter
Het voorlopige programma staat op de website. Neem alvast een kijkje op de pagina Programma. In diverse locat9es in Nederland en Vlaanderen.

meer info