Maandag 25 April 2016

van wo06.04
t/m wo29.06
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 06 April 2016 22:00
t/m Woensdag 29 Juni 2016

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night.

barbes mandingo ambassadors at my space

van za20.02
t/m za21.05
Nederland, Amsterdam - DeLaMar Theater - Muziek
Amandla! Mandela, de musical is terug

De musical over Nelson Mandela! Amandla! Mandela in een geheel vernieuwde versie, met nieuwe muziek van Paul de Munnik. Amandla! Mandela blikt vanuit Nelson Mandela’s cel op Robbeneiland terug op zijn leven. Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs -regeren vanuit begrip in plaats van strijd– tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn regeerperiode als eerste zwarte president van Zuid-Afrika. De musical, met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek van het Khayelitsha United Mambazo Choir, dans en zang, viert het leven, het werk en de nalatenschap van een man die een inspiratiebron was voor miljoenen mensen.

delamar

van wo10.02
t/m za07.05
Nederland, - Nederland - Muziek
The African Mamas & Leoni Jansen - Graceland: De muziek en het verhaal

De succesvolle African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simon's legendarische album ’Graceland’. Geniet van de Zuid-Afrikaanse vibes en wereldhits als ‘Homeless’, ‘You can call me Al’ en ‘Under African Skies’. Het album was dertig jaar geleden baanbrekend. Voor het eerst werd westerse popmuziek gecombineerd met de energieke Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën.

africanmamas speellijst

van zo24.04
t/m vr29.04
Nederland, - Nederland - Muziek
Ghalia Benali (Tunesië) live in concert tijdens Cinéma Arabe

In het kader van Festival Cinéma Arabe komt de Tunesische zangeres en actrice Ghalia Benali naar Nederland voor twee unieke concerten: op zondag 24 april in Podium Mozaïek in Amsterdam en op vrijdag 29 april in LantarenVenster in Rotterdam.

cinemarabe lantarenvenster podiummozaiek persbericht