Zaterdag 09 April 2016

zaterdag09.04
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
A.K.A Afrikaanse Kultuurfees Amsterdam - muziek: Francois van Coke & Karen Zoid
Zaterdag 09 April 2016 18:30

Francois van Coke en Karen Zoid samen op een podium betekent een een ontmoeting tussen twee tegenpolen. Een singer-songwriter icoon en een van de belangrijkste rock/punk artiesten van Zuid-Afrika. Samen brachten ze het prachtige “Toe vind ek jou” wat hopelijk een voorbode is van een eveneens prachtig optreden op deze avond in het teken van het Afrikaanse Kultuurfees. Compagnietheater is de hoofdlocatie van het A.K.A. Afrikaans Kultuurfees Amsterdam. Daarnaast zijn ook activiteiten in het Zuid-Afrika Huis.

melkweg akakultuurfees facebook

zaterdag09.04
Nederland, Utrecht - RASA - Muziek
Bamba Wassoulou Groove (Mali) - De energieke muzikale erfenis van de Super Djata Band
Zaterdag 09 April 2016 21:00

In de late seventies en vroege eighties was de Super Djata Band, geleid door de fantastische gitarist Zani Diabaté, een van de populairste bands in Mali. Hun mix van Bambara en Wassoulou grooves met de rauwe en ophitsende klanken van blues en rock a la Jimi Hendrix wist het publiek flink op te jutten. Ook in Nederland had men veel succes.

rasa

zaterdag09.04
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
A.K.A Afrikaanse Kultuurfees Amsterdam - muziek: Jack Parow en meer
Zaterdag 09 April 2016 21:30

Met zijn unieke uiterlijk (enorme pet, porno snor, jaren '80 kleding) vette beats en ‘blerrie gevaarlike Afrikaans rap’ weet Jack Parow er altijd een feestje van te maken! En feesten doe je natuurlijk niet alleen en daarom deelt Jack op deze avond in het teken van het Afrikaanse Kultuurfees het podium met De Likt, Hemelbesem & Yoma en speelt Francois von Coke zelfs een paar nummers mee met Jack Parrow. Compagnietheater is de hoofdlocatie van het A.K.A. Afrikaans Kultuurfees Amsterdam. Daarnaast zijn ook activiteiten in het Zuid-Afrika Huis.

melkweg akakultuurfees facebook

van wo06.04
t/m wo29.06
Verenigde Staten, Brooklyn, New York - Barbes New York - Muziek
The Mandingo Ambassadors - Music from Guinea
Woensdag 06 April 2016 22:00
t/m Woensdag 29 Juni 2016

This legendary band was formed in the late 1960's by guitarist Mamady "Djelike" Kouyate and singer Emile Soumah. They made some of the most beloved music of their generation. Now based in New York, Mamady Kouyate has decided to revive The Ambassadors. Every Wednesday night.

barbes mandingo ambassadors at my space

van za20.02
t/m za21.05
Nederland, Amsterdam - DeLaMar Theater - Muziek
Amandla! Mandela, de musical is terug

De musical over Nelson Mandela! Amandla! Mandela in een geheel vernieuwde versie, met nieuwe muziek van Paul de Munnik. Amandla! Mandela blikt vanuit Nelson Mandela’s cel op Robbeneiland terug op zijn leven. Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs -regeren vanuit begrip in plaats van strijd– tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn regeerperiode als eerste zwarte president van Zuid-Afrika. De musical, met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek van het Khayelitsha United Mambazo Choir, dans en zang, viert het leven, het werk en de nalatenschap van een man die een inspiratiebron was voor miljoenen mensen.

delamar

van wo10.02
t/m za07.05
Nederland, - Nederland - Muziek
The African Mamas & Leoni Jansen - Graceland: De muziek en het verhaal

De succesvolle African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simon's legendarische album ’Graceland’. Geniet van de Zuid-Afrikaanse vibes en wereldhits als ‘Homeless’, ‘You can call me Al’ en ‘Under African Skies’. Het album was dertig jaar geleden baanbrekend. Voor het eerst werd westerse popmuziek gecombineerd met de energieke Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën.

africanmamas speellijst