Vrijdag 01 April 2016

van vr25.03
t/m vr01.04
Nederland, - Nederland - Muziek
Tal National (Niger)
Vrijdag 25 Maart 2016 20:30
t/m Vrijdag 01 April 2016

Een van de meest opwindende Afrikaanse bands van het moment is Tal National uit Niger. In hun thuisland zijn ze razend populair, hebben ze al verschillende nummer één hits gehad en zijn ze regelmatig te zien op de nationale televisie. Maar ondanks hun faam verkopen ze hun CD's op straat, bij gebrek aan distributeurs. Hun frisse sound is rauw en origineel, met intens gitaarwerk, pompende baspartijen en complexe ritmes. Moeiteloos verbinden ze talloze West-Afrikaanse muziekstijlen aan elkaar  en creëren daarmee nieuwe arrangementen. In RASA en bij Korzo.

rasa korzo

van za20.02
t/m za21.05
Nederland, Amsterdam - DeLaMar Theater - Muziek
Amandla! Mandela, de musical is terug

De musical over Nelson Mandela! Amandla! Mandela in een geheel vernieuwde versie, met nieuwe muziek van Paul de Munnik. Amandla! Mandela blikt vanuit Nelson Mandela’s cel op Robbeneiland terug op zijn leven. Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs -regeren vanuit begrip in plaats van strijd– tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn regeerperiode als eerste zwarte president van Zuid-Afrika. De musical, met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek van het Khayelitsha United Mambazo Choir, dans en zang, viert het leven, het werk en de nalatenschap van een man die een inspiratiebron was voor miljoenen mensen.

delamar

van wo10.02
t/m za07.05
Nederland, - Nederland - Muziek
The African Mamas & Leoni Jansen - Graceland: De muziek en het verhaal

De succesvolle African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Samen met Leoni Jansen en een swingende band brengen deze Zuid-Afrikaanse topzangeressen het fascinerende verhaal van Paul Simon's legendarische album ’Graceland’. Geniet van de Zuid-Afrikaanse vibes en wereldhits als ‘Homeless’, ‘You can call me Al’ en ‘Under African Skies’. Het album was dertig jaar geleden baanbrekend. Voor het eerst werd westerse popmuziek gecombineerd met de energieke Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën.

africanmamas speellijst