Muziekagenda

Lezing en debat

zondag11.12
Nederland, Amsterdam - De Nieuwe Liefde - Lezing en debat
Door de lens van elke tijd
Zondag 11 December 2022 15:00

Foto’s dragen verhalen met zich mee – ze kunnen over een andere periode vertellen, over het heden informeren en vaak laten ze ook een verhaal achter voor een toekomst die nog komen moet. In dit verdiepende gesprek met onderzoeker Lucia Nankoe en fotografen Angèle Etoundi Essamba (Kameroen) en Kevita Junior duiken we in de wereld van de fotografie.  We nemen een kijkje in het verleden met Surinaamse trouwportretten uit familiearchieven en met Lucia Nankoe praten we over het belang van cultureel erfgoed: op welke plekken vind je dat? En hoe zorgen we voor archieven die een diversiteit aan verhalen waarborgen? Samen gaan we na welke verhalen je uit een trouwfoto kunt halen – wat zegt die over het bruidspaar en de tijd waarin het leefde? Verhalen over liefde, geschiedenis, etniciteit en klasse komen allemaal aan bod. Angèle Etoundi Essamba vertelt waarom het zo belangrijk is dat we stereotypen doorbreken met beelden en ruimte aan andere perspectieven bieden. Ze neemt ons mee in haar werk en we ervaren hoe zij het heden door haar ogen vastlegt en zo meerdere realiteiten in de fotografie weerspiegelt. Met Kevita Junior praten we verder over representatie van verschillende gemeenschappen.

denieuweliefde angeleetoundiesaamba

dinsdag13.12
Nederland, Utrecht - Academiegebouw Univ. Utrecht - Lezing en debat
Promotie van Titus Kofie Beyuo: OPTIMIZING CARE AND PATIENT EXPERIENCE OF PREECLAMPSIA IN LOW- AND MIDDLE-INCOME COUNTRIES-THE CASE OF GHANA
Dinsdag 13 December 2022 16:15 - 17:15

Hypertensieve aandoeningen tijdens de zwangerschap worden nog steeds in verband gebracht met ernstige negatieve zwangerschapsuitkomsten in landen met weinig middelen, ondanks de aanbevelingen en interventies die zijn ingesteld om deze trend te keren. Ervoor zorgen dat vrouwen met deze gecompliceerde zwangerschappen een positieve ervaring hebben van de zwangerschap en de postpartumperiode is een bijzondere uitdaging in lage- en middeninkomenslanden (LMIC), deels vanwege de uitdagingen van de gezondheidszorgsystemen en de ernst van de ziektelast die deze systemen geacht worden te beheren. Dit proefschrift had tot doel de zorg voor en de ervaring van patiënten met zwangerschapsvergiftiging in lage-inkomenslanden te optimaliseren. Dit werd bereikt door de ontwikkeling van een nieuw behandelingsschema en de evaluatie van factoren die de ervaring en uitkomst van zwangerschappen gecompliceerd door zwangerschapsvergiftiging verbeteren.

meer-info