Agenda 24 Februari - 02 Maart 2019

Donderdag 28 Februari

donderdag28.02
Nederland, Amsterdam - Zuid-Afrikahuis - Film
Beat the Drum
Donderdag 28 Februari 2019 19:00

Beat the Drum (2003) van regisseur David Hickson is overladen met filmprijzen, onder meer op de filmfestivals van Monaco (2004) en Montreal (2004).
Een mysterieuze ziekte slaat toe in een dorp in KwaZulu Natal. De jonge Musa vertrekt vanuit het dorp naar Johannesburg met het laatste cadeau van zijn vader, een trommel. In Johannesburg wordt hij geconfronteerd met de realiteit van het leven in de grote stad. Door zijn positieve houding weet hij te overleven en tevens het geheim van de mysterieuze ziekte te ontrafelen.
Zuid-Afrika, Verenigde Staten. Regie: David Hickson. Met: Clive Scott, Owen Sejake, Junior Singo. Duur: 114 minuten. Taal: Engels, Zulu (Nederlands ondertiteld).

zuidafrikahuis

Zaterdag 02 Maart

zaterdag02.03
Nederland, Amsterdam - Rialto - Film
Sakawa - voorpremiere + Q and A met regisseur
Zaterdag 02 Maart 2019 16:00

Speciale voorstelling van deze documentaire. Speciaal omdat regisseur Ben Asamoah aanwezig is; hij leidt de film in en zal na afloop vragen van het publiek beantwoorden. Veel van onze afgedankte computers belanden op giftig walmende stortplaatsen in Ghana. Op de harde schijven, die betrekkelijk eenvoudig gelezen kunnen worden, staat een schat aan foto's en privé-informatie over de vroegere eigenaren. Het is die informatie die gebruikt wordt door internetzwendelaars. Deze documentaire van de Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah laat zien hoe die zwendel in zijn werk gaat en wie de zwendelaars zijn, en hij doet dat vanuit het perspectief van de Ghanezen. Neem Anna, een jonge moeder, die het vak van internetzwendelaar probeert te leren van een ervaren man, maar niet veel aanleg heeft. Veel beter vergaat het 'One Dollar'; deze meesteroplichter weet met zijn nepaccount, met daarop een profielfoto van een volslanke, rondborstige dame, zijn slachtoffers te verleiden én op te lichten. Heeft hij medelijden met zijn slachtoffers? Die vraag kun je gemakkelijk zelf beantwoorden als je bedenkt dat hij normaliter rond moet komen van $ 12 per maand.

rialto