Agenda 23 - 29 Juni 2024

Zondag 23 Juni

zondag23.06
Nederland, Austerlitz - Beauforthuis - Muziek
DJAM!
Zondag 23 Juni 2024 17:30

DJAM! is het muzikale monsterverbond tussen twee meestergitaristen: Joep Pelt en Bounaly Traoré. Als tiener trok Joep naar zijn muzikale helden in Mississippi en realiseerde muziekprojecten in Mali, Zuid-Afrika en Ethiopië. Met zijn eclectische gitaarspel slaat Joep moeiteloos bruggen tussen diverse muzikale werelden. Bounaly, het grootste gitaartalent van Noord-Mali, vermengt hypnotische klanken van de Sahel met opzwepende ritmes van de hoofdstad Bamako. Drummer Randell Sambo en bassist Kyan Sambo brengen moderne soul/ funk-invloeden en Caribische ritmes. Het resultaat? Een avontuurlijke muzikale mix waarbij stilzitten geen optie is!

Kijk hier voor meer informatie.

Dinsdag 25 Juni

dinsdag25.06
Nederland, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Bamba Wassoulou Groove
Dinsdag 25 Juni 2024 20:30

Bamba Wassoulou Groove, afkomstig uit het zuiden van Mali, is een dynamische muziekgroep die traditionele Malinese muziek combineert met Afrobeat. De 7-mans band werd samengesteld door percussionist Bamba Dembélé, die helaas in 2018 is overleden. De groep maakt stampende dansmuziek waarop je wel móet bewegen. Tijdens hun optredens komen eigen composities voorbij maar ook covers van de legendarische Super Djata Band waar ze hun eigen draai aan hebben gegeven. De Super Djata Band, maar vooral gitarist Zani Diabaté , die ook wel de Afrikaanse Jimi Hendrix werd genoemd en in 2011 overleed, is een groot voorbeeld voor de band. Gelukkig is de Diabaté-muziek en -stijl weer tot leven gewekt door Bamba Wassoulou Groove. In het opzwepende spel van de gitaristen klinken ook rock, blues en psychedelische klanken, die wonderlijk samensmelten met traditionele ritmes en melodieën van de Bambara, de grootste etnische groep in Mali, en muziek uit de Wassoulou regio.

Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 27 Juni

donderdag27.06
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Mayra Andrade
Donderdag 27 Juni 2024 20:30

De Kaapverdische zangeres, Mayra Andrade, neemt luisteraars mee op een muzikale reis door Cuba, Afrika en Brazilië. Haar unieke mix van Kaapverdische uptempo ritmes, gemengd met moderne pop, reggae en jazzinvloeden, weerspiegelt haar diverse achtergrond. Geboren in Cuba als dochter van Kaapverdiaanse ouders, groeide ze op in Senegal, Angola en Duitsland, en keerde later terug naar Kaapverdië. Haar fascinatie voor de muziek van het eiland Santiago, met zijn nadruk op percussie en Afrikaanse ritmes, heeft ze verwerkt in haar eigen nummers. Mayra zingt in Creools, Portugees, Spaans, Frans en Engels. Met songs die eeuwige zomer uitstralen, laat ze dansbare tonen, zijdezachte ritmes en meeslepende melodieën horen.

Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 29 Juni

zaterdag29.06
Nederland, Eindhoven - Muziekgebouw Eindhoven - Muziek
Atlantic Crossing Ensemble
Zaterdag 29 Juni 2024 20:15

Vanuit de westkust van Afrika, via Kaapverdië naar de Caraïben en Zuid-Amerika, wordt een eerbetoon gebracht aan de tot slaaf gemaakten die gedwongen de oversteek maakten naar Amerika en de Caraïben. Het Atlantic Crossing Ensemble en de Curaçaose soliste Tamara Nivillac, onder leiding van de Venezolaanse dirigent Michael Simon, zullen optreden. In het voorprogramma zal pianist Sherman Zimmerman Nazit spelen, samen met optredens van Maximo The Singer uit Venezuela en de Caraïbische formatie JBL. Culinaire hapjes zullen aanwezig zijn. Het bestuur Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Eindhoven heet u van harte welkom

Kijk hier voor meer informatie.