2 oktober – 13 oktober

Festival met theater, dans, performance, mode, muziek en context uit en over Afrika. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

SHIFTING SPACES | TILTING TIMES

Een gevoel van verbondenheid is als een menselijke basisbehoefte. Het is de behoefte aan een stabiel thuis, onderdak, een gemeenschap en ergens bij te horen. Belonging geeft ons een basis om samen te leven, samen te werken en bij te dragen aan de wereld. Vanuit dit thema geeft Afrovibes dit jaar vorm aan het programma met voorstellingen die een focus hebben op Noord-Afrika en de (Noord)Afrikaanse diaspora in Nederland. Noord-Afrika wordt vaak als ‘niet-Afrikaans’ beschouwd maar als deel van de Arabische wereld. Voelen makers en kunstenaars uit Noord Afrika zich verbonden met het Afrikaanse continent en een Afrikaanse identiteit of juist met een Arabische identiteit?
Elk op hun eigen manier onderzoeken de makers dit jaar met hun werk hoe en met wie we ons verbonden voelen. Ze duiken in culturele en politieke debatten over identiteit, diaspora en dekolonisatie. Ze onderzoeken ons verlangen ergens bij te horen, een thuis te hebben.

meer info & tickets op afrovibes.nl


Tamala: bedwelmend mooie West-Afrikaanse muziek

Zaterdag 12 Februari 2022, 19:30
2022-02-12-Tamala2.jpg

12 februari om 19.30 uur locatie Scheltema met prachtige bedwelmende West-Afrikaanse klanken van TAMALA.  Tamala betekent 'reizigers', en net als de naam beweegt de muziek van dit trio tussen verschillende instrumenten en tradities. Op organische, vanzelfsprekende wijze balanceert de groep tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, tussen droom en realiteit, en tussen noord en zuid. Het is bovenal een ontmoeting die naast de muzikale alchemie ook menselijke waarden deelt. Alle drie de artiesten hebben hun sporen wel verdeeld in de muziek. Multi-instrumentalist Mola Sylla is gezegend met een geweldige stem en speelt regelmatig met Ernst Reijseger en Harmen Fraanje. Bao Sissoko is vooral bekend om zijn verfijnde spel op de kora en speelde met namen als Baaba Maal en Zap Mama. Wouter Vandenabeele tenslotte verkent vele muziekstijlen en is onder meer bekend van Olla Vogala en Ambrozijn. De artiesten in Tamala voelen elkaar perfect aan en creëren een wonderbaarlijke spanning tussen traditie en improvisatie.

meerinfo

Locatie Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Leiden
2312CS
Nederland
http://www.scheltemaleiden.nl/