Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Maandag 19 December 2022

van ma12.12
t/m wo21.12
België, Brussel - KVS - Dans en theater
Para - David Van Reybrouck, Bruno Vanden Broecke, Raven Ruëll & KVS
Maandag 12 December 2022 20:00
t/m Woensdag 21 December 2022

Negen jaar na hun internationaal bejubelde theaterhit Missie gaan auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw samen aan de slag. Na de missionaris in Missie, laat David Van Reybrouck in deze nieuwe monoloog de militair aan het woord. Hij duikt daarvoor in een vergeten brok recente geschiedenis, de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. Van Reybrouck doorploegde archieven en publicaties en interviewde paracommando’s die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten. Para wordt aanklacht noch lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van ‘internationale vredesoperaties'. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken. Op het Nederlandse Theaterfestival 2018 kreeg Bruno Vanden Broecke voor zijn prestatie de Louis d'Or! Uit het juryrapport: "In Para is Bruno Vanden Broecke een acteur die zijn personage wórdt. Schuchter en onhandig lijkt hij te starten en grijpt gaandeweg de toeschouwer genadeloos bij de kladden." Ook in Frankrijk krijgt Para lof toegewaaid: Théâtre de l'Union kent de voorstelling de Prix de coopérateurs toe, in de categorie 'Beste voorstelling van 2018/2019'.

meerinfo

van di13.12
t/m di20.12
, - various locations - Muziek
Wereldberoemd Soweto Gospel Choir tijdens kerst in Nederland

Het bekendste gospelkoor uit Zuid-Afrika, het Soweto Gospel Choir, speelt deze kerst hun nieuwste show Heart of Afrika in Nederland maakt Bos Theaterproducties bekend. Uitgedost in uitbundig kleurrijke Afrikaanse kostuums zingen ze prachtige nummers doordrenkt met traditionele ritmes en rijke harmonieën. Heart of Africa is een feel-good show vol authentieke Zuid-Afrikaanse zang en dans. De tournee start op 13 december en sluit af op Tweede Kerstdag 2022. Het Soweto Gospel Choir werd in 2002 samengesteld uit de beste talenten van de vele kerken en gemeenschappen in en om Soweto. Het koor werd opgericht om de unieke en bezielende kracht van de Afrikaanse gospel te delen met publiek over de hele wereld. Het koor werkte samen met de groten der aarde, zoals U2, Stevie Wonder en Aretha Franklin, en heeft meerdere Grammy Awards op haar naam staan. Het Soweto Gospel Choir was in 2018 voor het laatst in de Nederlandse theaters te zien. Heart of Afrika is exclusief in 13 Nederlandse theaters te zien in de aanloop naar en tijdens Kerstmis.

meer-info