Aangeslagen geven wij kennis van het overlijden van Azim Koning, vrijwilliger van de Africaserver. Sinds 6 april 2006 heeft Azim de agenda op de Africaserver verzorgd. Enkele uren per week was hij een vaste factor in onze studio, een gewaardeerde collega en onvermoeibaar verteller. Daarnaast was Azim lang voorzitter van Afrovibes, partner van de Africaserver.
Op maandag 25 december is Azim in Amsterdam overleden. Wij gaan Azim missen.

 

Zaterdag 14 Januari 2023

van do12.01
t/m za14.01
NL, Den Haag - Amare - Dans en theater
The Rite of Spring: Pina Bausch & Germaine Acogny (Senegal)
Van Donderdag 12 Januari 2023 -  20:30
t/m Zaterdag 14 Januari 2023 - 22:00

Amare en Holland Dance Festival presenteren het iconische programma: The Rite of Spring in de beroemde choreografie van Pina Bausch op de meesterlijke muziek van Stravinsky en het duet common ground[s] van Germaine Acogny en Malou Airaudo, dat zij samen dansen. Deze productie is een samenwerking van Pina Bausch Foundation, Ḗcole des Sables en Sadler’s Wells. Na Londen, Parijs en Canada komt deze grootse productie nu naar Nederland waar het exclusief te zien is in Amare. Stravinsky's meesterwerk, een embleem van de moderniteit, heeft met zijn buitengewone aardse kracht generaties hedendaagse choreografen geïnspireerd. Dit "grote heidense heilige ritueel", in de woorden van de componist zelf, is een mijlpaal in het werk van Pina Bausch. Gedurende enkele maanden heeft een team van dansers van het Tanztheater Wuppertal in de École des Sables in Senegal, de essentie van de door Bausch in 1975 gechoreografeerde Rite met 36 vertolkers uit 14 Afrikaanse landen herleefd en gedeeld. Op het met aarde bedekte podium botsen mannelijke en vrouwelijke dansers en voeren een wilde en poëtische strijd die culmineert in het offer van de ‘Uitverkorene’.’

meer-info

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.