Vrijdag 12 Juli 2024

vrijdag12.07
Nederland, Amsterdam - Markt Centraal - Muziek
DJAM!
Vrijdag 12 Juli 2024 18:00

DJAM! is het muzikale monsterverbond tussen twee meestergitaristen: Joep Pelt en Bounaly Traoré. Als tiener trok Joep naar zijn muzikale helden in Mississippi en realiseerde muziekprojecten in Mali, Zuid-Afrika en Ethiopië. Met zijn eclectische gitaarspel slaat Joep moeiteloos bruggen tussen diverse muzikale werelden. Bounaly, het grootste gitaartalent van Noord-Mali, vermengt hypnotische klanken van de Sahel met opzwepende ritmes van de hoofdstad Bamako. Drummer Randell Sambo en bassist Kyan Sambo brengen moderne soul/ funk-invloeden en Caribische ritmes. Het resultaat? Een avontuurlijke muzikale mix waarbij stilzitten geen optie is!

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag12.07
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Fokofpolisiekar / Die Heuwels Fantasties
Vrijdag 12 Juli 2024 20:00

Na een uitverkochte show in 2023 is Fokofpolisiekar terug. Deze keer nemen ze hun vrienden uit Kaapstad, Die Heuwels Fantasties, mee als support. Er is geen betere live-combo die het beste van Afrikaanse rock en Afrikaanse alternatieve muziek laat zien dan deze twee acts. Het wordt energiek, melodieus en vol nostalgie als deze twee legendarische groepen hun A-game brengen.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag12.07
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Tems
Vrijdag 12 Juli 2024 20:30

Tijdens haar studie economie in Johannesburg hield de autodidactische Nigeriaanse singer-songwriter, arrangeur en producer Tems zich al bezig met muziek. Haar grensvervagende geluid van Afropop, r&b, soul en reggae leverde haar in 2020 een nummer 1-hit op in de Nigeriaanse Apple Music Chart met de single ‘Damages’, afkomstig van haar debuut-EP ‘For Broken Ears’. Datzelfde jaar kwam er internationale erkenning door haar bijdrage aan het nummer ‘Essence’ van Wizkid, waarmee ze een Grammy-nominatie in de wacht sleepte. Daarnaast werkte Tems samen met grootheden als Beyoncé, Khalid, Drake en Future. Toonaangevende media als Pitchfork, Vogue en The Fader schreven lovende woorden. Van de EP-opvolger ‘If Orange Was A Place’ scoorde Tems opnieuw een hitsingle met ‘Crazy Tings’. Deze zomer maakt ze haar debuut in Paradiso.

Kijk hier voor meer informatie.

vrijdag12.07
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
DBN Gogo
Vrijdag 12 Juli 2024 23:59

Mandisa Radebe, beter bekend als DBN Gogo, is een dj, muzikant en producer uit Zuid-Afrika. Ze startte haar dj-carrière slechts vier jaar geleden en in deze korte tijd bereikte haar debuutsingle 'Khuza Gogo' platina status in Zuid-Afrika en stond ze al op Coachella. Ze weet iedereen te verbluffen met sets waar het hele spectrum van Zuid-Afrikaanse amapiano aan bod komt: van jazzy private school naar bass heavy sgija en quantum. Op 12 juli staat ze samen met Ricks, Antunes en Joseysradios in de Grote Zaal tijdens haar eigen amapiano- en afrohouseclubnacht.

Kijk hier voor meer informatie.