Woensdag 25 September 2024

van za21.09
t/m zo27.10
Nederland, Amsterdam - Metro54 - Tentoonstelling
For(R)est: dub dub dub
Van Zaterdag 21 September 2024 -  08:00
t/m Zondag 27 Oktober 2024 - 17:00

For rest dub dub dub explores the material culture of war economies and the impact of global wars on our society. In a time when the effects of wars in Ukraine, Gaza, Sudan, and Congo are felt daily, Em’kal Eyongakpa and Marcel van den Berg engage with the role of art in processing war and violence through camo/sound sculptures, paintings, and ceramic works.

Check here for more information.

van za07.09
t/m za26.10
Nederland, Utrecht - Galerie Sanaa - Tentoonstelling
Resilience
Van Zaterdag 07 September 2024 -  08:00
t/m Zaterdag 26 Oktober 2024 - 17:00

Resilience is een kleurrijke tentoonstelling met kunstenaars uit Kameroen. Samen vertellen ze een verhaal over de geschiedenis en het leven in de grote stad Douala. De lichamen in flamboyante houdingen en in dagelijkse settings tonen waardigheid, succes, ambitie, hoop en een verlangen naar vrijheid.

De kunstenaars: Ajarb Bernard Ategwa, Alida Ymele, Anjel (Boris Anje), Jean David Nkot en Joel Mpah Dooh.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van vr13.09
t/m za14.12
Nederland, - HipHopHuis - Tentoonstelling
Pop-up Expo 'Casa di Cabral'

Op 12 september zou de revolutionaire vrijheidsstrijder Amílcar Cabral (12 september 1924 – 20 januari, 1973) uit Kaapverdië en Guinee Bissau 100 jaar oud zijn geworden. Een bijzonder moment wat gevierd moet worden. Stap binnen in de wereld van Amilcar Cabral ‘Casa di Cabral’, een unieke tentoonstelling die je meeneemt in de onderbelichte geschiedenis van de bevrijdingsbeweging voor Kaapverdië en Guinee-Bissau. Van 13 september tot 13 december 2024 kun je in het HipHopHuis in Rotterdam de fascinerende visie van Amilcar Cabral op nationale bevrijding en culturele identiteit ontdekken.

Amílcar Lopes Cabral was een landbouwkundig ingenieur, schrijver en politicus. Hij leidde de bevrijdingsbewegingen in Guinee-Bissau en op de Kaapverdische eilanden, de PAIGC. Hij bracht niet alleen een revolutionaire geest en strijd met zich mee, maar ook een diep begrip van de kracht van cultuur. Wat weet jij van deze strijd?

​Curator Tania Christina Monteiro maakte in samenwerking met The Black Archives, een pop-up expositie waarin we duiken in het bijzondere verhaal van Cabral. De familie van Tania woont in het huis waar Cabral een deel van zijn jeugd doorbracht. Stap in de symbolische woning van Cabral en ontdek via artistieke foto's, video's, kunst en uniek archiefmateriaal dit bijzondere verhaal..

Kijk hier voor meer informatie.