Dinsdag 17 Januari 2017
Tentoonstelling Prins Claus prijswinnaar El Anatsui (Ghana)
El AnatsuiEl Anatsui (Ghana, 1944) is een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars. Zijn grote wandkleden van flessendopjes zijn over de hele wereld geliefd bij een groot publiek. De kunstenaar ontving tot op heden veel lof, waaronder een oeuvreprijs tijdens de Biënnale van Venetië in 2015 en een Prins Claus Prijs in 2009
expositie: Kunstenaars van het Afrikaanse continent
Hedendaagse kunst komt al lang niet meer exclusief uit Europa of de VS. Musea over de hele wereld en internationale kunstbeurzen besteden via grote tentoonstellingen aandacht aan hedendaagse kunst en design uit Afrika. Afrika is aan de beurt en een nieuwe lichting kunstenaars zet de toon. In WTC The Hague Art Gallery is van 8 december tot en met 23 januari een overzichtstentoonstelling te zien van kunstenaars van het Afrikaanse continent. De kunstenaars komen uit Zuid Afrika, Ethiopia, Ivoorkust, Togo, Kenia, Uganda en Nigeria.
Exhibition: 'Neither Black Nor White revisited'
This exhibition is initiated by Studio Kurtycz. Studio Kurtycz was created in Paris in 2002 by the artists Anna Kurtycz (Mexico-Poland) and RUDEK (The Netherlands) as a creative space using graphic art in a very open and unconventional way. Ttraditional printing techniques are combined with other ways of artistic expression as painting, installation, street art and photography, often with a social engagement. From 2008 until 2015, Studio Kurtycz was located in West-Africa (first in Ghana and then in Benin) developing projects in interaction with the local population and local artists.
tentoonstelling: nieuw werk van Olavo Amado (Sao Tomé en Principe, 1979)
Het is bijna 6 jaar geleden dat Amado een tentoonstelling had in Galerie 23. De kunstenaar is in de tussentijd zeer actief geweest met onder andere in 2015 een residentie bij OMI International Arts Center in New York. In januari kunt u in de galerie zijn nieuw werk bewonderen.
Fototentoonstelling: Heilige Boeken – de Garima-evangeliën uit Ethiopië
Het gaat om zeer oude geïllustreerde manuscripten met de evangeliën van Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes, en tabellen voor het opzoeken van parallellen in evangelieteksten, ontworpen door Eusebius van Caesarea (circa 263–339). Door koolstofdatering kon recentelijk de ouderdom van de boeken worden bepaald tussen de vierde en de zevende eeuw. Dit was een sensationele ontdekking, omdat dat eeuwen eerder is dan oorspronkelijk werd aangenomen. De Garima-evangeliën vormen bovendien het vroegst bekende voorbeeld van een compleet overgeleverde set afbeeldingen van de vier evangelisten.