Zaterdag 14 April 2018

zaterdag14.04
Nederland, Amsterdam - Koninkljk Instituut voor de Tropen - Evenement
Afrikadag 2018

Het programma voor de Afrikadag 2018 is bekend. Koop meteen je kaarten! Dit jaar staat de Afrikadag in het teken van nieuw activisme. Wie spreken hierover nou meer vanuit het hart dan activisten zelf? Maar natuurlijk is er veel meer te beleven op deze dag.

Ook dit jaar zullen er weer interessante hoofdsprekers aanwezig zijn op het hoofdpodium van de Afrikadag. Tijdens de opening zal kersverse hoofdredacteur van OneWorld, Seada Nourhussen, in gesprek gaan met activisten Moses Isooba van de pan-Afrikaanse beweging Africans Rising en de pas 27-jarige Tikhala Itaye uit Malawi.

Daarnaast komt de Ethiopische auteur Leenco Lata, tevens voorzitter van Oromo Democratic Front. Hij vertelt alles over "failed states" in de Hoorn van Afrika en signeert tevens zijn boeken tijdens de Afrikadag! Speciale gasten van de Afrikadag zijn voormalige ministers Jan Pronk (tevens ere-voorzitter van de FMS), die zijn nieuwe boek presenteert, en Lilianne Ploumen.

Kijk voor de rest van het programma op afrikadag.nl

van za14.04
t/m zo15.04
België, Etterbeek, Bruxelles - Espace Senghor - Evenement
Sankara Legacy Acte II

Sankara Legacy Acte II is de tweede fase van een manifestatie in de vorm van een multidisciplinair festival.

Het project gedenkt Thomas Sankara, die 30 jaar geleden overleed. Hij was president van Burkina Faso en werd vermoord op 15 oktober 1987, na slechts 4 jaar aan het hoofd van het land te hebben gestaan.

Via verschillende voorstellingen en artistieke vormen kijken we ook voorbij de herdenking naar de erfenis van Thomas Sankara in het licht van onze tijd.

Bekijk meer info en het voledeige programma hier