Vrijdag 21 Oktober 2022

vrijdag21.10
Nederland, Amsterdam - Agnietenkapel (Universiteit van Amsterdam) - Lezing en debat
Promotie: De puzzel van tropische ziekten in Afrika ten zuiden van de Sahara
Vrijdag 21 Oktober 2022 10:00 - 11:30

Dhr. G.O.E. Abd-Elfarag promoveert op het proefschrift: 'Nodding Syndrome: The puzzle of tropical diseases in sub-Saharan Africa'. Promotor is prof. dr. M. Boele van Hensbroek. Copromotoren zijn dr. E.J.J. Rood en dr. M.B. Sebit.

meer-info

vrijdag21.10
Nederland, Amsterdam - Agnietenkapel (Universiteit van Amsterdam) - Lezing en debat
Promotie: Encefalopathieën van onbekende oorzaak bij kinderen in Afrika beneden de Sahara
Vrijdag 21 Oktober 2022 13:00 - 14:30

Dhr. A.W.D. Edridge promoveert op het proefschrift: 'Encephalopathies of unknown cause in children in sub-Saharan Africa'. Promotoren zijn dr. C.M. van der Hoek en prof. dr. M. Boele van Hensbroek. Copromotoren zijn prof. dr. J.B.M. van Woensel en prof. dr. M.D. de Jong.

meer-info

vrijdag21.10
, Maastricht - Bestuursgebouw Maastricht University - Lezing en debat
On-site Promotie: "HIV prevention among university students in Sudan"
Vrijdag 21 Oktober 2022 16:00

Promovendus: Husameddin Farouk Siddig Elshiekh. Promotor: Prof. dr. H. de Vries. Co-promotor: Dr. Ciska Hoving. Soedanese universiteitsstudenten lopen een groot risico om HIV te krijgen, ondanks de heersende religieuze waarden en sociale normen die seks voor het huwelijk verbieden. Dit proefschrift onderzocht de psychosociale determinanten van twee belangrijke gedragingen (onthouding en consequent condoomgebruik) onder deze populatie. Met behulp van een model voor gedragsverandering en een gemengde onderzoeksmethode werd het seksuele gedrag van de studenten onderzocht en werden de meest opvallende psychosociale determinanten geïdentificeerd. Geconcludeerd werd dat er dringend behoefte is aan een bredere aanpak die de religieuze waarden en sociale normen respecteert, die abstinentie van seks tot het huwelijk voorstaan, maar ook opties biedt voor degenen die niet bereid zijn deze waarden en normen na te leven. Door deze gedragingen en de determinanten ervan in hun context te plaatsen, heeft dit proefschrift informatie opgeleverd voor de culturele aanpassing van een dergelijke interventie om de doeltreffendheid ervan te vergroten en de goedkeuring en uitvoering ervan te vergemakkelijken. Bovendien heeft het proefschrift aangetoond dat de interventie moet worden afgestemd op de verschillende behoeften van mannelijke en vrouwelijke universiteitsstudenten in Soedan.

meer-info