Woensdag 12 Juni 2024

woensdag12.06
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Film
Éthiopiques Suite Magnétique
Woensdag 12 Juni 2024 19:30

Samen met het Amsterdamse muziekplatform Steppin' Into Tomorrow duikt de Melkweg deze avond in de Ethiopische muziek, met de Franse documentaire Éthiopiques Suite Magnétique over de musicoloog en producer Francis Falceto.

Klik voor meer informatie

van do14.03
t/m do01.08
Nederland, - Nederland - Film
Beau travail (re-release)

Onderhuidse spanningen, zweterige spierbonken en de oneindige zoutvlaktes van Djibouti. Temidden van de hitte van Djibouti heeft adjudant Galoup zijn draai gevonden. De Franse militair is dolgelukkig bij het vreemdelingenleger. Tot zich op een dag een nieuwe soldaat aanmeldt die sterker, beter en knapper is.

In diverse filmtheaters in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie.

van do16.05
t/m wo12.06
Nederland, - Nederland - Film
The Mother of All Lies

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad, maar bij regisseur Asmae El Moudir thuis werden meer leugens dan waarheden verteld. In de levendige wijk in Casablanca waar ze opgroeide, bepaalde haar overheersende grootmoeder alles in huis: het verleden werd verzwegen en foto’s hingen er niet. In een poging om deze onbesproken historie te ontrafelen bouwt ze haar buurt na als maquette. Samen met familie en buren reconstrueert ze op onorthodoxe wijze haar pijnlijke persoonlijke, maar ook de gedeelde geschiedenis van Casablanca die lang verborgen bleef.

In diverse filmtheaters in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie.

van do16.05
t/m wo12.06
Nederland, - Nederland - Film
Augure

Koffi werd jaren geleden door zijn moeder verstoten, omdat hij een 'zabolo', Swahili voor kwaadaardige magiër, zou zijn. Nu trekt hij vanuit Europa terug naar zijn thuisland Congo, om samen met zijn Belgische vriendin zijn familie te bezoeken. Op een warm welkom hoeft hij niet te wachten.

In diverse filmtheaters in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie.

van do23.05
t/m do25.07
Nederland, - Nederland - Film
Goodbye Julia

Ooit was ze zangeres, Mona, een vrouw uit de gegoede middenklasse van de Soedanese hoofdstad Khartoem, maar ter wille van haar diepgelovige man Akram is ze daarmee gestopt. Achter het stuur, alleen in de auto, zingt ze echter nog volop. Een onvoorzichtigheid tijdens het rijden zet een hele reeks gebeurtenissen in gang die eindigt met het neerschieten van een man door Akram. Die man behoorde tot de in het noorden zwaar achtergestelde christelijke minderheid. Mona voelt zich heel schuldig en probeert haar geweten te sussen door diens vrouw Julia als nieuwe huishoudster in huis te nemen, samen met haar zoon. Maar verder zwijgt Mona over wat er gebeurd is. Hoe lang gaat dat goed?

Te zien op Africadelic op 30 mei. In première op 18 juli in diverse filmtheaters in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie.