Agenda 26 November - 02 December 2017

Zondag 26 November

van vr24.11
t/m zo26.11
Nederland, - Nederland - Muziek
concert: Dieuf-Dieul de Thiès na 35 jaar weer op de bühne

Dieuf-Dieul de Thiès heeft maar kort bestaan. In 1980 nam de band drie nummers op en een jaar later nog twaalf, maar de producers van die tijd wilden niet investeren in een groep uit Thiès. Als je niet uit Dakar kwam, had je geen kans. Vandaar dat Dieuf-Dieul de Thiès in 1982 ophield te bestaan, zonder ooit enig nummer uit te brengen, ook niet hun veelbelovende, reeds opgenomen  elpee. In 2013 bracht het kleine label Teranga Beat het eerste deel uit van de opnames van Dieuf-Dieul. In voorjaar 2015 volgde deel 2. En ter ere hiervan is Dieuf-Dieul na 32 jaar weer bij elkaar, en bereiden ze zich voor op hun eerste internationale tour. In Paradiso (Amsterdam) en bij Grounds (Rotterdam)

paradiso grounds

zondag26.11
Nederland, Rotterdam - Grounds podium + café - Muziek
concert: Jupiter & Okwess (DR Congo)
Zondag 26 November 2017 21:00

Dieuf-Dieul de Thiès maakt een explosieve mix van een psychedelisch sound met de muzikale tradities uit de diverse regio’s, welke resulteert in een een opwindende crossover van Afro-Mandinke muziek en Afro-jazz, of meer eigenlijk een soort voorloper van de mbalax, de energieke en populaire muziekstijl uit Senegal waarmee Youssou N’Dour later beroemd zou worden. Dit is Senegalese muziek op zijn best.

grounds

Dinsdag 28 November

dinsdag28.11
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
concert Y'Akoto (Ghana/Duitsland)
Dinsdag 28 November 2017 20:00

Als dochter van een Ghanese vader en Duitse moeder zag Jennifer Yaa Akoto al op jonge leeftijd grote delen van de wereld. Ze woonde onder andere in Hamburg, Ghana, Kameroen, Lomé en Parijs. Op haar drieëntwinstige bracht ze als Y'Akoto haar eerste EP 'Tamba' uit. Nu is de soulvolle zangeres die net zo makkelijk uit de genres r&b en reggae als uit pop en electronica put toe aan haar derde volwaardige album 'Mermaid Blues' die ze via het platenlabel Warner uitbrengt. Daarop hoor je steevast haar prachtige stem, zware baslijnen en deinende ritmes.

yakoto paradiso

dinsdag28.11
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Tinariwen - woestijnblues uit de Sahara
Dinsdag 28 November 2017 20:30

Tinariwen komt uit de Sahara tevoorschijn met een magische wervelwind van Malinese blues en rock. Als een sluimerende storm betoverde de band de oren van artiesten als Coldplay, Thom Yorke, Brian Eno en The Rolling Stones. Tinariwen is een groep Toearegmuzikanten (een nomadenvolk uit Afrika). Verdreven uit hun nomadenbestaan zingen ze over politieke bewustwording, onderdrukking en vrijheid. Met traditionele Afrikaanse en elektrische Westerse instrumenten speelt de band hypnotiserende muziek.

paradiso