Agenda 05 - 11 November 2017

Maandag 06 November

maandag06.11
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Seun Kuti & Egypt 80 Struggle Sounds
Maandag 06 November 2017 20:30

De Nigeriaaanse zanger/saxofonist Seun Kuti is de jongste zoon van Fela Kuti, de legendarische godfather of afrobeat. Seun is bijna letterlijk in de voetsporen van zijn vader getreden, want hij staat sinds het overlijden van Fela in 1997 aan het hoofd van diens band Egypt 80. Het is dus niet verwonderlijk dat de livesets van Seun Kuti voor een aanzienlijk deel bestaan uit het werk van zijn vader, afgewisseld met eigen nummers. Als nieuwe generatie neemt Seun Kuti vanzelfsprekend zijn eigen invloeden mee - zo laat hij zich onder meer inspireren door hiphop van nu. Verwacht een dampende avond afrobeat!

tivolivredenburg

Zaterdag 11 November

zaterdag11.11
België, Antwerpen - Arenberg Schouwburg - Muziek
Ethiojazz: Mulatu Astatke + Nubya Garcia + Jungle By Night + Collective Conscience
Zaterdag 11 November 2017 20:00

De legendarische en illustere Mulatu Astatke is de grondlegger van Ethiojazz. Zijn muziek is een opzwepende en unieke blend van jazz, latin, pop, afro-funk, Caraïbische reggae en traditionele Ethiopische muziek. Londense saxofoniste Nubya Garcia is een van de drijvende krachten achter de huidige jazz-revival in Engeland. Collective Conscience: Ooit gestart als een doordeweekse rockband, maar al vrij vroeg ontdekten ze dat hun passie meer bij het elektronische lag. Doorheen de jaren evolueerde de sound van de band naar een melting pot van jazz, hip hop, elektro en alles daar tussenin. Jungle by Night is de perfect dansbare afsluiter van But is it Jazz. Met hun mix van Nigeriaanse afrobeat, Ethiopische jazz en indiepop veroveren deze jonge wolven wereldwijd harten.

arenbergschouwburg

zaterdag11.11
Nederland, Rotterdam - Bird - Muziek
concert: Songhoy Blues - woestijnblues uit Mali
Zaterdag 11 November 2017 20:30

De onvervalste woestijnblues van Songhoy Blues neemt BIRD over! Ze werden gescout door Gorillaz- en Blur-zanger Damon Albarn, tourden door heel Europa en komen in juni met een nieuwe plaat. Een absolute must-see voor de liefhebbers van energieke bluesrock met een West-Afrikaanse groove!

bird lantarenvenster

zaterdag11.11
Nederland, Rotterdam - Grounds podium + café - Muziek
concert: Jupiter & Okwess (DR Congo)
Zaterdag 11 November 2017 21:00

Heftige afro-funk, hiphop grooves, snelle rockgitaren, traditionele Congolese ritmes: het is de weerspiegeling van Jupiter‘s vele muzikale ervaringen. Geboren in Kinshasa, begon hij als jongen met drummen bij de sessies van zijn grootmoeder, een traditionele genezer. Zijn tienerjaren bracht hij door in Oost-Berlijn, waar zijn vader een baan als diplomaat kreeg. Jupiter ontdekte daar de popmuziek van de jaren 70 en richtte een eigen band op, ‘Der Neger’.

grounds