Agenda 24 - 30 Juni 2018

Zondag 24 Juni

zondag24.06
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Amartey & the band Recraft
Zondag 24 Juni 2018 19:30

Amartey is back en ditmaal in de OZ. In 2016 werd hij bekroond als Encore Freshman en sindsdien is hij in de rol van host te bewonderen tijdens deze wekelijkse hiphopclubnacht. Als pionier van de AfroPop-sound in Nederland, zorgt hij al een tijdje voor de lekkerste tracks op je speakers. Amartey zal deze avond opnieuw met The Band Recraft op het podium staan.

melkweg

zondag24.06
Nederland, Amsterdam - Paradiso Noord - Muziek
Seun Kuti & Egypt 80
Zondag 24 Juni 2018 20:00

Seun Kuti was 14 jaar oud toen zijn vader en grondlegger van de afrobeat Fela Kuti overleed. Hij erfde niet alleen zijn muzikale talent en politiek engagement, hij speelt ook met Fela’s laatste band Egypt 80. Met een explosieve mix van dwingende ritmes en funky energie, blijft Seun veel dichter bij het afrobeat idioom van zijn vader dan zijn oudere broer Femi. Na debuut ‘Many Things’, en de goed ontvangen ‘From Africa With Fury: Rise’ en ‘A Long Way To the Beginning’ is begin maart 2018 het nieuwste album ‘Black Times’ verschenen.

Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018.

Meer info

Maandag 25 Juni

maandag25.06
NL, Rotterdam - Annabel - Muziek
Seun Kuti ook naar Rotterdam
Maandag 25 Juni 2018 21:00

Podium Grounds en Annabel hebben de handen ineens geslagen en brengen niemand minder dan Seun Kuti naar Rotterdam. Seun Kuti is de zoon van Fela Kuti: grondlegger van de afrobeat.Seun Kuti was 14 jaar oud toen zijn vader en grondlegger van de afrobeat Fela Kuti overleed. Hij erfde niet alleen zijn muzikale talent en politiek engagement, hij speelt ook met Fela’s laatste band Egypt 80. Met een explosieve mix van dwingende ritmes en funky energie, blijft Seun veel dichter bij het afrobeat idioom van zijn vader dan zijn oudere broer Femi.

Op 25 juni is Seun Kuti te zien in Annabel, met als voorprogramma zangeres, songwriter en celliste Ayanna Witter-Johnson. Ze toerde met onder andere Anoushka Shankar (dochter van Ravi Shankar), Britse jazzmuzikant Courtney Pine, componeerde voor het London Symphony Orchestra én wordt gedraaid op BBC Radio 1.

Meer info bij Grounds en bij Annabel.

Woensdag 27 Juni

woensdag27.06
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Odie
Woensdag 27 Juni 2018 19:00

ODIE is in Toronto geboren, maar verhuisde al snel naar de west kust van Amerika. Inmiddels, op zijn 21e levensjaar heeft ODIE voldoende van de wereld gezien om de waarden te zien van verschillende kanten, en dat bewijst hij in zijn muziek.

Tot eind maart stond er niet veel meer dan een aantal losse nummers op ODIE z'n soundcloud, maar inmiddels is zijn debuutproject Analouge uit, en is hij in vrijwel elke playlist te vinden. Zijn inspiraties komen uit artiesten als Fela Kuti en Kid Cudi, maar ook oude Nigeriaanse muziek die hij vanaf jongs af aan van zijn ouders mee kreeg.

Meer info

 

Vrijdag 29 Juni

vrijdag29.06
Nederland, Rotterdam - LantarenVenster - Muziek
Dutch World Stage tijdens inJazz 2018

Op vrijdagavond 29 juni krijgen vier world acts de kans om zich te showcasen op de Dutch World Stage in LantarenVenster. Zij presenteren zich niet alleen aan het Nederlandse publiek, maar ook aan een selecte groep Europese professionals waaronder programmeurs, managers, labels en journalisten.

De geselecteerde acts zijn: Lingua Franca Ensemble, Shishani & the Namibian Tales, Son Swagga en Tabanka.

Het festivalprogramma van inJazz is gratis toegankelijk! Het volledige programma staat op www.injazz.nl.

vrijdag29.06
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
L' Afrique w/ TEKNO
Vrijdag 29 Juni 2018 23:30

L' Afrique is back at Paradiso. One of the Dutch Afrobeat pioneer Henry X will guide you through this 'African music journey & We invited: ' TEKNO ', who will set the stage on fire with his celebrated live performance. Since establishing himself with his ‘pon pon’ sound, which can be heard in his hits ‘Pana’ and ‘Yawa’, the Nigerian artist and producer has become one of the A-list names in the Afrobeat scene. .As if this wasn’t enough, The Official dj of Wizkid, New York's Own, DJ Tunez will also be present.. His track ‘Get Up currently high rotated on FunX Radio. 2nd Single ft Wandecoal: Iskaba is considered one of the hottest African pop songs of 2017.

Meer info en tickets