Agenda 08 - 14 September 2019

Zaterdag 14 September

van za14.09
t/m zo15.09
BE, Boom - Park Boom - Evenement
Ubuntu Festival

 Ubuntu Festival is een gratis toegankelijk, familiaal muziekfestival in het park van Boom met een focus op de duurzame organisatie en een sterk inhoudelijk aanbod. Naast een aantrekkelijke muzikale programmatie kunnen bezoekers, jong en oud, deelnemen aan meer dan 30 workshops en randanimatie over duurzaamheid, toegankelijkheid, recyclage, upcycling, solidariteit, verdraagzaamheid, SDG’s en nog zo veel meer. Daarnaast kan je op ons terras, in de prachtige omgeving van het park, genieten van frisse dranken en lokale bieren. Een veelzijdige aanbod aan Foodstands bieden in geval van een grote of kleine honger voor ieder wat wils. Zaterdag: Kubb tornooi; Animatiedorp; Wereldmarkt; DJ's. Zondag: Animatiedorp; Wereldmarkt & Live muziek

ubuntu

van za14.09
t/m zo15.09
Nederland, Amsterdam - Pllek (op NDSM terrein) - Evenement
Going Places: Afrolijk - Food, Film & Music
Van Zaterdag 14 September 2019 -  20:00
t/m Zondag 15 September 2019 - 03:00

Tijdens deze 3e editie van Going Places op zaterdag 14 september reizen we af naar Afrika. Samen met Afrolijk dompelen we pllek onder in Afrikaanse sferen. We beginnen om 20.30 uur (doors open: 20.00 uur) met de Nederlandse première van Liyana the Movie (2017, eSwatini, voorheen Swaziland), de veelgeprezen geanimeerde documentaire over een groepje weeskinderen uit Swaziland die samen een verhaal bedenken in een serie workshops van de Zuid-Afrikaanse auteur en activist Gcina Mhlope. Direct na de film, zo rond 22.30 uur, luidt de The LDE Tribute Band de afterparty in het café-restaurant in. De dames van Joss-Flo Selecting nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete Afro beats tot in de late uurtjes. Doors open: 20.00 uur | Film: 20.30 uur | Live & DJ's: 22.00-3.00 uur. FILM: Liyana the Movie (2017, '77 min, eSwatini, Nederlandse première). LIVE: The LDE Tribute Band. DJs: Joss-Flo Selecting. Wil je voor de film in ons restaurant dineren (vanaf 18:00 uur)? Reserveer dan op tijd op https://pllek.nl/restaurant/!

pllek afrolijkfacebook

zaterdag14.09
België, Borgerhout - De Roma - Evenement
What About Africa: A heart for Kimpoko
Zaterdag 14 September 2019 20:00

#WAA is een avond waar storytelling centraal staat. Jong en oud nemen plaats op het podium en nemen ons mee naar hun moederland, het Afrikaans continent, en zoeken de link met hun thuisland, België.  Een avond met Don Moussa Pandzou en Lieven Miguel Kandolo, onder andere gekend van de Yaya na Leki (grote broer en kleine broer) brieven die ze aan elkaar schreven in De Standaard. Manon Janssens, coördinatrice van het Afrikaans filmfestival en Mohamed Ouaamiri, blogger, community manager en binnenkort debutant in de auteurswereld met zijn allereerste boek. Deze sprekers nemen het woord over hun connectie en perspectief op het Afrikaans continent. Via het centraal thema 'Onderwijs' tracht men de link te achterhalen tussen het thuisland en land van oorsprong. We staan op deze manier stil bij de relatie tussen België en het Afrikaans continent. Wat het ons allen kan bijbrengen, meegeven en hoe we de toekomst zien voor elkaar en zijn diaspora. Aldus een avond vol inspirerende talks, artistieke intermezzo’s en ontmoetingen.  Deze avond staat ook in het teken van de bouw van een schooltje voor weeskinderen in Kimpoko, Congo. Tijdens deze avond is er ook de mogelijkheid om uw steentje bij te dragen door uw generositeit te tonen aan één van de vele (food)kraampjes die aanwezig zijn. Bouw mee aan een betere toekomst!

deroma