Agenda 22 - 28 September 2024

Zondag 22 September

zondag22.09
BE, Borgerhout - Rataplan - Muziek
Makurah speelt Sourakata en Kadidja
Zondag 22 September 2024 14:00

De tweeling Sourakata en Kadidja nemen je mee op een avontuurlijke reis. Onderweg kruisen ze het pad van een griot, een meesterlijke verhalenverteller die door zijn muziek en dans de geheimen van tijd, leven en het universum bewaart. Danaë en Moussa brengen met Sourakata & Kadidja een eerbetoon aan de West-Afrikaanse tradities en kunstvormen, speciaal ontworpen om jonge toeschouwers op een speelse wijze te betrekken. Sourakata & Kadidja vertelt via woordkunst, dans en zang een verhaal over opgroeien & verwantschap. Een sprookje over de West-Afrikaanse Griot/Griotte.

Kijk hier voor meer informatie.

zondag22.09
Nederland, Amsterdam - Bimhuis - Muziek
Somi & Metropole Orkest
Zondag 22 September 2024 20:30

Wereldberoemde vocalist en componist presenteert een orkestrale mix van jazz en Afrikaanse muziek.

Kijk hier voor meer informatie.

Dinsdag 24 September

dinsdag24.09
Nederland, Amsterdam - AfasLive - Muziek
Asake
Dinsdag 24 September 2024 20:00

De Nigeriaanse artiest Asake brak in 2023 definitief door met zijn tv-debuut in The Tonight Show van Jimmy Fallon, waar hij een bijzondere uitvoering gaf van "Yoga" en "Organise". Vervolgens bracht hij zijn tweede album Work Of Art uit, dat in slechts 4 maanden meer dan 1,75 miljard streams behaalde. Het album debuteerde op #4 op de Billboard World Albums Chart en #66 op de Billboard 200. The New York Times noemde Work of Art het #1 album van het jaar. Asake verdiende zijn eerste Grammy-nominatie ooit in 2024 voor "Amapiano" in de categorie Best African Music Performance.

Kijk hier voor meer informatie.

dinsdag24.09
BE, Leuven - Het Depot - Muziek
The Kiffness
Dinsdag 24 September 2024 20:00

Vóór de pandemie in 2020 was The Kiffness al een gevestigde tourende artiest en muziekproducer in Zuid-Afrika, met verschillende singles op radiostations en vijf nominaties voor de South African Music Awards (SAMA).

The Kiffness is uitgegroeid tot een opvallende figuur in de wereldwijde muziekscène, bekend om zijn innovatieve en humoristische benadering van muziek en internetcultuur, en blijft wereldwijd publiek boeien met zijn creativiteit en filantropische inspanningen.

Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 26 September

donderdag26.09
BE, Leuven - Het Depot - Muziek
Ladysmith Black Mambazo
Donderdag 26 September 2024 20:00

5 Grammy Awards en 19 Grammy-nominaties. Al meer dan 50 jaar verwarmt het Zuid-Afrikaanse Ladysmith Black Mambazo de harten van het publiek over de hele wereld met hun opzwepende vocale harmonieën, kenmerkende dansbewegingen en charmante grappen op het podium. Ladysmith Black Mambazo draagt een boodschap van vrede, liefde en harmonie uit terwijl ze jaar na jaar de wereld rondreizen. Ze brengen deze boodschap, in zang en dans, naar elk theater waar ze optreden. Nu ook in Het Depot.

Kijk hier voor meer informatie.

Vrijdag 27 September

vrijdag27.09
Nederland, Amsterdam - Melkweg - Muziek
Mama Africa
Vrijdag 27 September 2024 23:59

Mama Africa is terug, en deze keer ook bij ons in de Melkweg! Mama Africa is een dansfeest voor iedereen die een band heeft met Afrika. Tijdens deze speciale editie serveren we je een mix van de beste Afrobeats. Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes!

Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 28 September

zaterdag28.09
Nederland, Zwolle - Hedon - Muziek
LUX - Afro Caribbean Party
Zaterdag 28 September 2024 23:00

Je favoriete Afro-Caribbean party is back! We nemen je mee op reis naar alle hoeken van de wereld, van Nigeria tot Jamaica, van Puerto Rico tot aan South Africa... Het dak zal er weer compleet af gaan met een mix van Afro, Dancehall en veel meer!

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag28.09
Nederland, Den Haag - Paard - Muziek
MAMA AFRICA
Zaterdag 28 September 2024 23:30

Maak je klaar, Den Haag! Mama Africa brengt de ultieme Afro-vibes naar onze thuisstad op 28 september. Kom naar een avond gevuld met onze kenmerkende sound – strikt de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer!

Kijk hier voor meer informatie.