Muziekagenda

Zaterdag 21 September 2024

zaterdag21.09
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Abdullah Ibrahim
Zaterdag 21 September 2024 20:00

“Bach, Beethoven, we have better!” Aldus Nelson Mandela na een optreden van Abdullah Ibrahim. Kwetsbaar, innovatief en bijzonder: de jazzpianist brengt zijn muziek nog op 89(!) jarige leeftijd naar TivoliVredenburg. Tijdens dit soloconcert speelt hij onder meer werk van zijn net verschenen dubbelalbum ‘3’. Ibrahim’s composities vormden jarenlang het onofficiële volkslied in de strijd tegen de strenge apartheid, en sindsdien heeft zijn muziek vele generaties over de hele wereld mogen roeren en inspireren.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag21.09
Nederland, Amsterdam - Paradiso - Muziek
Sarkodie
Zaterdag 21 September 2024 20:00

Michael Owusu Addo, beter bekend als Sarkodie, is een Ghanese rapicoon. Sarkodie vind zijn inspiratie in rappers zoals Ja Rule, Tupac, Notorious BIG, 50 Cent, Nelly. Rappers die volop werden gedraaid in Ghana. Al ruim tien jaar behoort hij tot de top. Zijn sound is een bruisende mix van hiphop, Afrobeats en hiplife – een hybride genre dat hiphop combineert met de highlife-klanken uit zijn thuisland. Deze smeltkroes leidde tot uitverkochte shows wereldwijd en optredens met een indrukwekkende reeks internationale namen zoals Burna Boy, Runtown, Ruger, Black Sherif en King Promise.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag21.09
Nederland, Utrecht - Tivoli Vredenburg - Muziek
Amapiano NL
Zaterdag 21 September 2024 23:55

Amapiano is de term die wordt gebruikt om Zuid-Afrika's snelst groeiende electronic music movement te beschrijven. Amapiano, dat in 2016 ontstond is een medley van deep house, jazz, kwaito en loungemuziek. De naam is afgeleid van het Zulu meervoud lidwoord "ama" en het Engelse zelfstandig naamwoord "piano." In 2024 breidt Amapiano zijn bereik uit buiten Zuid-Afrika en bereikt het de hitlijsten in landen over de hele wereld.

Kijk hier voor meer informatie.