Dinsdag 15 November 2022

dinsdag15.11
Nederland, Amsterdam - Bimhuis - Muziek
Orchestre Partout X CvA - Club Partout olv Corrie van Binsbergen
Dinsdag 15 November 2022 20:00

Corrie van Binsbergen en zestien jonge muzikanten nemen je mee op een spannende muzikale reis vol onverwachte ontmoetingen. De helft van de muzikanten komt uit het Midden-Oosten & Afrika en de andere helft zijn internationale studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Dit concert is het resultaat van twee dagen experiment waarin muzikale tradities vrijelijk wordt vermengd met hedendaagse jazz en improvisatie. Naast Corrie is de Syrische percussionist en workshopleider Hashem Kabreet co-host. Corrie van Binsbergen heeft zowel in haar composities als gitaarspel een geheel eigen stijl en idioom ontwikkeld. Niet voor niets speelde zij in vele formaties – zoals Corrie en de Brokken, Vanbinsbergen Playstation en Toon Tellegen – op grote nationale en internationale jazzfestivals. Als componist, gitarist en leider van Stichting Brokken initieerde ze de afgelopen 36 jaar vele grensoverschrijdende projecten.

bimhuis

 

 

dinsdag15.11
Nederland, Amsterdam - Tolhuistuin - Muziek
Super-Sonic Jazz Festival 2022 · Sudan Archives
Dinsdag 15 November 2022 20:30

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Onder de naam Sudan Archives maakt Brittney Parks een mix van R&B, hiphop en experimentele electronica gecombineerd met West-Afrikaanse muziek. Hiermee overbrugde ze op meesterlijke wijze de kloof tussen haar vroege glitchy, avant-garde composities en tijdloze songwriting op het "stunning, reflective" Athena, aldus Pitckfork. De autodidactische violiste, zangeres, songwriter en producer begon viool te spelen in haar geboorteplaats Cincinnati, Ohio. Nadat Parks naar Los Angeles verhuisde om muziektechnologie te studeren, begon ze beats te produceren op een tabletcomputer met daarop van haar eigen vocalen en strijkers, de laatste steeds meer geïnspireerd door Soedanese muziek.

Super-Sonic Jazz  meer-info

dinsdag15.11
NL, Amsterdam - Vondelkerk - Muziek
Super-Sonic Jazz Festival 2022 · Tumi Mogorosi (Zuid-Afrika) presents Group Theory: Black Music
Dinsdag 15 November 2022 20:30

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Super-Sonic Jazz Festival 2022 vindt plaats van woensdag 16 en zondag 20 november 2022 in Paradiso, de Vondelkerk en de Duif in Amsterdam. Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek.  Tumi Mogorosi presents Group Theory: Black Music

Super-Sonic Jazz  meer-info