Zaterdag 19 November 2022

zaterdag19.11
België, Borgerhout - De Roma - Muziek
Soweto Gospel Choir
Zaterdag 19 November 2022 20:00

Eindelijk kan het weer: het wereldberoemde Soweto Gospel Choir tourt door Europa! In 2022 doet het koor uit Zuid-Afrika ook De Roma aan met het spektakel Freedom, een ontroerend eerbetoon aan de vrijheidsstrijd van Nelson Mandela en de rijkdom van hun regenboognatie. Zo brengt het gezelschap nummers in zes van de elf officiële talen van Zuid-Afrika, met typische harmonieën en aardse ritmes. Naast traditionele Zuid-Afrikaanse hymnes, brengt de groep zangers ook unieke versies van ultieme gospelklassiekers zoals Hallelujah en Amazing Grace. Als je kijkt naar de lijst met verwezenlijkingen van het Soweto Gospel Choir, kan je allen maar onder de indruk zijn: drie Grammy Awards en samenwerkingen met wereldsterren zoals U2, Celine Dion, Stevie Wonder, Josh Groban en wijlen Aretha Franklin. Maar het is live in de mooiste zalen dat het koor je helemaal omverblaast. Een ongelooflijk dynamische groep vult het podium met kleurrijke kostuums, geweldige dansers, ongelooflijke stemmen en opwekkende muziek. Probeer maar eens op je stoel te blijven zitten bij zoveel pure blijdschap en muzikaliteit!

meer-info

zaterdag19.11
België, Brussel - Bozar, Paleis voor Schone Kunsten - Muziek
‘Chineke! Orchestra & Leslie Suganandarajah’
Zaterdag 19 November 2022 20:00

Met Chineke!, verwijzend naar een creatieve godheid in de Igbo-taal van Nigeria, richtte Chi-chi Nwanoku een professioneel orkest op met uitsluitend zwarte musici of musici die behoren tot een etnische minderheid. In hun concerten combineert Chineke! Steeds repertoire werken, maar ook composities van zwarte componisten. Zo fonkelen in dit kleurrijke concert composities van onder anderen Samuel Coleridge-Taylor, George Walker en Florence Price naast de Negende Symfonie van Antonín Dvořák. 

meer-info

zaterdag19.11
NL, Leiden - De X - Muziek
Triple X: Thiago Nassif & Liquid Sun Orchestra
Zaterdag 19 November 2022 20:30

Eigenwijze funky Tropicalia uit Brazilië en energieke afrobeat van eigen bodem. De avond wordt afgetrapt door het trio van Thiago Nassif, een van de leidende artiesten van de nieuwe generatie Braziliaanse muzikanten. Zijn muziek is een aanstekelijke mix van avant-pop, funk, no-wave, vervormde bossa nova en andere buiten de lijntjes-kleurende Tropicalia-invloeden. Zijn inspiratie ligt bij artiesten als Tom Zé, en dat is hoorbaar. Over zijn laatste plaat Menthe uit 2020, geproduceerd door Arto Lindsay, schreef The Wire: “crunchy and distorted, but undeniable funky”. Zijn band bevat naast percussionist Claudio Brito ook Bella op electronica, die onder haar eigen naam ook doorgaat als een van de beste performance artiesten van haar land. Als tweede staat het Leidse collectief Liquid Sun Orchestra op het programma. Het geluid van LSO is sterk geïnspireerd op de muziek van Fela Kuti. Afrobeat dus, waarin elementen uit de jazz, soul, dub, funk en reggae samenkomen. Met hypnotiserende ritmes, vurig koper en krachtige vocals krijgt dit gezelschap iedereen geheid aan het dansen. Deze avond wordt in stijl afgesloten door de deejays van De X, met een set vol Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische klanken. Inderdaad, het heerlijk avondje is gekomen...

meer-info