Vrijdag 01 Maart 2024

vrijdag01.03
Nederland, Zwolle - Hedon - Muziek
Mama Africa
Vrijdag 01 Maart 2024 23:00

Zwolle, maak je klaar voor een nieuwe editie van het heetste Afrikaanse feestje dat er bestaat! Kom 1 maart met ons mee naar een geweldige avond in Hedon met de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes!

Kijk hier voor meer informatie.

van do29.02
t/m zo03.03
België, Brussel - Bozar, Paleis voor Schone Kunsten - Evenement
Afropolitan Festival 2024

Dit jaar nodigt het Afropolitan Festival – An Uprising of Dreams je uit tot een multidisciplinaire artistieke en politieke reflectie rond het thema ‘droom en daad’. Vier dagen vol artistieke gebeurtenissen waarin we ons recht tot dromen collectief opeisen! Samen met de vele kunstenaars, denkers en performers van het Afropolitan Festival zullen we onze dromen terugwinnen als creatieve kracht of net als ruimte voor rust.

Kijk hier voor meer informatie.

van za31.12
t/m do31.10
Nederland, Leiden - Wereldmuseum Leiden - Tentoonstelling
In schitterend licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

Kijk hier voor meer informatie.

van zo26.11
t/m ma20.05
Nederland, Veendam - Veenkoloniaal Museum - Tentoonstelling
2 Spraak

Afrika ontdekken in textiel. In samenwerking met Odilia Okonga zet 2 Spraak het huidige Afrika centraal op het gebied van mode en cultuur. De tentoonstelling verbindt dit continent op een positieve wijze met mensen uit onze regio die zich laten inspireren door Afrika.

Kijk hier voor meer informatie.

van do29.02
t/m za16.03
België, Brussel - Bozar, Paleis voor Schone Kunsten - Tentoonstelling
Bozar Arcade x Afropolitan

Om de kloof te overbruggen tussen traditionele kunstvormen en hedendaagse digitale verhalen lanceren we Bozar Arcade. Dit project is ontworpen om bezoekers een gevarieerd aanbod van interactieve en meeslepende digitale mediakunst te bieden die niet alleen vermaakt, maar ook inspireert en percepties uitdaagt.

Ter gelegenheid van het Afropolitan Festival 2024 nodigt Bozar de beeldende kunstenaar en grafisch ontwerper Laurent Mbaah aka Simlo uit om deze eerste editie van het project mee te cureren. Door de selectie van specifieke artistieke video games stelt Laurent Mbaah voor om vanuit een Afrikaans diasporisch perspectief te reflecteren over de representatie van Afrikaanse en afrodescendant lichamen, culturen en spiritualiteiten. Laurent Mbaah werkt samen met Isabelle Arvers, auteur van "Decolonizing art and video games".

Kijk hier voor meer informatie.

van do22.02
t/m za16.03
Nederland, - Nederland - Film
Chocolat (re-release)

Voor haar debuutfilm Chocolat baseerde Claire Denis zich op haar eigen jeugd, die ze gedeeltelijk in West-Afrika doorbracht als kind van een Franse koloniale bestuurder. Spaarzame dialogen, strak gekadreerde beelden en een niet-lineaire verhaallijn: Chocolat bevat alle stijlkenmerken van Denis' latere werk.

Te zien in diverse cineville theaters vanaf 22 februari.

Kijk hier voor meer informatie.