Muziekagenda

Agenda 11 - 17 Augustus 2024

Vrijdag 16 Augustus

vrijdag16.08
Nederland, Rotterdam - Bird - Muziek
Jollove
Vrijdag 16 Augustus 2024 23:00

Vier de veelzijdigheid van Afrikaanse muziek met Jollove! Jollove is vrijdag 16 augustus terug bij BIRD! Dans de hele nacht op Afrikaanse muziek.

Tijdens dit evenement wordt alleen de beste Afrikaanse muziek gespeeld; dus verwacht Afrobeats uit West-Afrika, Oost-Afrika, Zuid-Afrika, Centraal-Afrika, Frankrijk/UK Afrobeats en de klassieke Afro-hits!

Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 17 Augustus

zaterdag17.08
Nederland, Amsterdam - Concertgebouw - Muziek
MIAGI Orchestra: Searching the African Footprint
Zaterdag 17 Augustus 2024 20:00 - 22:20

In Searching the African Footprint laat het Zuid-Afrikaanse MIAGI Orchestra muziek horen uit de diaspora van Afrika. Met zestig jonge musici, die de volledige demografie van Zuid-Afrika vertegenwoordigen, en een indrukwekkende ritmesectie spelen ze muziek van Gershwin tot Miles Davis. Plus werken van drie jonge Zuid-Afrikaanse componisten.

Kijk hier voor meer informatie.

zaterdag17.08
Nederland, Breda - Chassé Theater - Muziek
DJAM!
Zaterdag 17 Augustus 2024 21:00

DJAM! is het muzikale monsterverbond tussen twee meestergitaristen: Joep Pelt en Bounaly Traoré. Als tiener trok Joep naar zijn muzikale helden in Mississippi en realiseerde muziekprojecten in Mali, Zuid-Afrika en Ethiopië. Met zijn eclectische gitaarspel slaat Joep moeiteloos bruggen tussen diverse muzikale werelden. Bounaly, het grootste gitaartalent van Noord-Mali, vermengt hypnotische klanken van de Sahel met opzwepende ritmes van de hoofdstad Bamako. Drummer Randell Sambo en bassist Kyan Sambo brengen moderne soul/ funk-invloeden en Caribische ritmes. Het resultaat? Een avontuurlijke muzikale mix waarbij stilzitten geen optie is!

Kijk hier voor meer informatie.