Donderdag 31 Maart 2022

donderdag31.03
Nederland, Amsterdam - Tolhuistuin - Muziek
Uitgesteld: Harouna Samake
Donderdag 31 Maart 2022 20:30

Het concert van Harouna Samake gaat vanwege ziekte van de artiest niet door. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Zodra deze nieuwe datum bekend is ontvangen alle kaartkopers een e-mail.
Harouna Samake wordt beschouwd als een van Mali’s beste kamele n’goni spelers. De kamele n’goni is een snaarinstrument dat lijkt op een kora. Samake speelt al achttien jaren in de band van de levende legende Salif Keita, en werkte mee aan meer dan 50 albums van andere muzikanten als Bassekou Kouyaté, Djessou Mory Kante en Zani Diabaté. Nu is de tijd aangebroken dat Samake zelf in de spotlight komt te staan. Zijn langverwachte eigen debuutalbum ‘Kamale Blues’ verscheen in de zomer van 2018. Op dat album vloeien zijn fonkelende gitaar - en kamele n’goni spel moeiteloos samen met zijn betoverende stem, en worden beiden voortgestuwd door groovy bas en percussie. Het resultaat is zeer dansbaar. Zijn teksten, voornamelijk gezongen in het Bambara, verhalen over thema’s als immigratie, gender-relaties en mensenrechten.

meer-iinfo

van wo30.03
t/m do31.03
Nederland, - Nederland - Muziek
Shishani (Namibia) & Miss Catharsis.

Het Nederlandse Shishani & Miss Catharsis maakt 'stijlvolle indie-soul met super elegante sound'. De eclectische band is opgericht door de meermaals bekroonde singer-songwriter en activist Shishani, met Belgische en Namibische roots. Ze is onder andere bekend van haar project Shishani & Namibian Tales, waarmee ze wereldwijd tourde. Samen met muzikanten Chrissie Quast, Jaimie van Hek en Ceciel Moyano brengt de band cutting edge songs met een bad ass stage presence. 'Catharsis' betekent 'zuivering', 'reiniging' of 'opheldering'. Door inspiratie te putten uit hun verschillende achtergronden vertellen ze krachtige verhalen in genre- overschrijdende muziek.

tivolivredenburg  paradiso