Muziekagenda


Fela Day, Falz the Bahd Guy

Vrijdag 25 Oktober 2024, 17:00
Falz-event-cover-2024_aaafc52772dd40cfc3a5b1bb51619aa2.jpg

Fela Kuti heeft sinds 28 november 1983 zes keer een onvergetelijk optreden in Paradiso gespeeld. De 'Godfather of Afrobeat' wordt gezien als een pionier in het combineren van West-Afrikaanse muziek met Amerikaanse funk en jazz. De charismatische multi-instrumentalist wist keer op keer extatische sfeer te creëren met een band die bijna niet op het podium paste. Naast zijn legendarische status als muzikant prijst Paradiso Fela Kuti om zijn uitgesproken politieke activisme, met name tegen corruptie en onderdrukking van de Nigeriaanse overheid in de jaren zeventig. Dit gedachtegoed is nog steeds van toepassing op het huidige, wereldwijde tijdsbeeld.

Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij een grootheid als Fela. Daarom organiseert Paradiso voor de twaalfde keer een avond ter ere van de geboortedag van de artiest.

Dit jaar start de avond met een talk van Oyeronke Oyêwùmí, met als thema 'The Invention of Woman: Making African Sense of Western Gender Discourses'. Daarna betreedt DJ Giordan Chase het podium om het publiek een beetje op te warmen voor de hoofdact, namelijk Falz the Bahd Guy. Last but not least, vindt er hierna nog een afterparty plaats met DJ Shawn.

Kijk hier voor meer informatie.

Locatie Tolhuistuin
Tolhuisweg 2
Amsterdam
1031CL
Nederland
http://www.tolhuistuin.nl/